23 juni 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

OUDERKERK Wilma Koot en Tara van den Bogaard van sportmarketingbureau House of Sports (Kerkstraat 45) zien uit naar de kers op hun taart. Zij vormen de organisatie achter het Univé NK Knikkeren. De zestien beste knikkeraars van elke gemeente zijn door hen uitgenodigd voor de finale, die zaterdag 1 juli in DierenPark Amersfoort wordt gehouden.

Het gaat om een jubileum; het is de vijftiende editie. Deden de eerste jaren enkele tientallen kinderen mee, het evenement is inmiddels gegroeid naar een toernooi met duizenden deelnemers. Er werden eerst door heel Nederland lokale kampioenschappen gespeeld. De aftrap was woensdag 26 april in Oegstgeest. Hierna waren er voorrondes in achtereenvolgend Sliedrecht, Almelo, Amersfoort, Stede-Broec, Huizen, Aalsmeer, Zeewolde, Winterswijk, Voorst, DroomParken, Buren en Heerenveen. Woensdag 28 juni werd gestreden voor de laatste 32 finaleplekken in de gemeenten Delft en Zoetermeer. ,,Dit oer-Hollandse spelletje is een échte buitenactiviteit voor jong en oud, en keert jaarlijks in de lente- en zomerperiode terug op de schoolpleinen'', bericht het duo. ,,Naast de knikkerwedstrijden kunnen kinderen meedoen aan andere activiteiten, zoals knikkerraden en knikkersjoelen.'' Tijdens de finaledag wordt via twee shifts in voorrondes langzaam toegewerkt naar de echte eindstrijd om de podiumplaatsen, die plaatsvindt op de grootste knikkerbaan van Nederland.''

Univé is voor het zesde jaar hoofdsponsor van het NK Knikkeren. Door dit evenement te ondersteunen wil het bedrijf buitenspelen en sporten stimuleren. Gesteld wordt: ,,Knikkeren staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, bewegen en omgaan met winst en verlies. Allemaal punten die Univé belangrijk vindt en graag op jonge leeftijd stimuleert. Van buitenspelen komt buitensporten.'' Nederland Schoon is als maatschappelijke sponsor betrokken bij het NK Knikkeren. Dat geldt ook voor Supporter van Schoon, een partner die wil zwerfafval il voorkomen en bestrijden, via onder meer campagnes en acties. Als gebruikelijk konden alle basisscholieren van de groepen 3 tot en met 8 (6 tot en met 12 jaar) deelnemen door zich in te schrijven voor het kampioenschap in de eigen gemeente, maar dat kan ook nog voor de eerste finaleronde. Meer informatie staat op www.nkknikkeren.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie