25 juni 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Opening tentoonstelling portretten in Dorpshuis

DUIVENDRECHT Wethouder Jacqueline de Maa opende woensdag 21 juni de expositie 'De Schone Slaapster en andere portretten'. Verspreid in Dorpshuis Duivendrecht (Begoniastraat 10) hangen 28 fotowerken van fotograaf Ton de Zwart, van onder meer slapende modellen.

De wethouder toonde zich al kort na binnenkomst onder de indruk. Zij sprak over 'de kwaliteit en veelzijdigheid van het werk van deze Duivendrechter'. ,,Ik ben heel benieuwd naar meer werk van hem.'' Door voorzichtig een doek weg te trekken, onthulde De Maa vervolgens samen met De Zwart een van de portretten; dat van zijn echtgenote Sylvia. Zij ontving bij deze gelegenheid het eerste exemplaar van het fotoboek dat speciaal voor deze expositie is gemaakt.

ONDERSCHEIDEN Voorafgaand aan de officiële openingshandeling vertelde galeriehouder Jan van Goor, waarom de foto's van De Zwart zo goed zijn. ,,Het is moeilijk om je als beroepsfotograaf te onderscheiden in deze tijd waarin iedereen als het ware fotograaf kan zijn door z'n mobiele telefoon te gebruiken. Ton kijkt goed, observeert, kan zaken weglaten en speelt met licht. Hij heeft oog voor detail en haalt het kenmerkende van een model naar voren. Portretfotografie is een moeilijke discipline, want niets is voor een model zo inspannend als te ontspannen, en dat zie je hier terug in alle portretten."

De expositie is tot en met donderdag 20 juli tijdens de openingstijden van Dorpshuis Duivendrecht te bezoeken. Op woensdag en zaterdag is De Zwart tussen 16.00 en 17.00 uur zelf aanwezig om belangstellenden tips te geven voor optimaal gebruik van hun eigen camera.

Ton de Zwart en Jacqueline de Maa openen de tentoonstelling.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie