24 augustus 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Met vriendelijke groet,

Stasja Bresser-Köhler

Journalist

023-2062603

06 137 888 97

*Weekblad voor Ouder-Amstel*

---------- Doorgestuurd bericht ----------

Van: Margit Rechtuijt

Datum: 23 augustus 2017 om 15:18

Onderwerp: Persbericht Nieuw cursusseizoen van start

Aan: Stasja Bresser - Kohler

weekbladvoorouderamstel@bdu.nl."

Hai Stasja,

Het nieuwe cursusseizoen gaat weer bijna van start, vandaar een persbericht

met een flinke lengte.

Ik hoop dat er plaats is in het Weekblad in de komende editie!

Vast bedankt weer,

Hartelijke groet,

Margit Rechtuijt

image: e mail logo

Dorpshuis, Dorpsplein 60

1115 CX Duivendrecht

020 6993164

www.coherente.nl

Aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag

Volg ons:

image: cid:image002.gif@01D0768F.2A2B0E10

image: cid:image003.gif@01D0768F.2A2B0E10

Persbericht

September: start nieuw cursusseizoen bij Coherente

De scholen gaan weer beginnen, maar ook voor volwassenen is er van alles te doen in Ouder-Amstel! In september starten weer veel cursussen bij Coherente, op het gebied van beweging en creativiteit, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Bij een aantal cursussen is nog plaats.

Conditietraining/Conditiegym en Fit for Life; werken aan je conditie en je spieren, en dus aan je gezondheid! Op dinsdagochtend en op woensdagochtend in Bindelwijk, en op maandagavond en op dinsdagavond in het Dorpshuis;

Hatha Yoga; de meest klassieke vorm van yoga, waarbij je door een combinatie van oefeningen en bewust ademhalen tot ontspanning komt. Er is nog plaats op maandagavond (Dienstencentrum) en op woensdagavond (Bindelwijk). De lessen Hatha Yoga +, op dinsdagochtend in het Dienstencentrum, zijn aangepast voor mensen die moeite hebben met oefeningen op een matje. In deze lessen beoefent u yoga met name in en rond de stoel. Ook hier is nog plaats.

Mindful Yoga; op vrijdagochtend in het Dorpshuis. Een rustige, meditatieve vorm van yoga. Een ontspannen begin van het weekend! Dat geldt ook voor Yoga 55+, speciaal voor deelnemers van 55 jaar en ouder, ook op vrijdagochtend.

Liever actiever? Kom dan naar Step & Shape, op maandagavond en op zaterdagochtend of Zumba, op donderdagavond in het Dorpshuis, Duivendrecht. Heerlijke work outs op stimulerende muziek, ondertussen een hoop calorieën verbranden en werken aan je conditie, kracht en coördinatie!

Is dat u iets te veel? Wat denkt u dan van Pilates (op woensdagochtend), Tai Chi (op maandagavond, zowel voor beginners als voor gevorderden), Critical Alignment Yoga (op woensdagavond)? In deze lessen is er aandacht voor inspanning en ontspanning.

Ook in de lessen Meer bewegen voor Ouderen is nog plaats, op woensdagochtend in het Dorpshuis in Duivendrecht en in Buurthuis Waver, en op woensdagmiddag in het Dienstencentrum in Ouderkerk. Een heerlijke en gezellige manier om meer te bewegen! Als u minder mobiel bent: er is op dinsdagochtend in het Dorpshuis Stoelgymnastiek, met gymoefeningen in en rond de stoel. Een fijne les, waarbij u oefeningen doet om uw spieren soepel te houden, maar ook om te werken aan uw kracht, coördinatie en balans.

Creatieve cursussen

In september starten diverse creatieve cursussen in Ouderkerk en Duivendrecht. Ook staat er een superleuke workshop Handlettering gepland. Heb je zin om iets te maken, en gezellig en creatief bezig te zijn? Doe dan mee met één van de volgende activiteiten. Er zijn nog een paar plaatsen bij de volgende cursussen:

- Tekenen en schilderen; op maandagochtend van 9.30 - 12.00 uur in Bindelwijk, Ouderkerk en op donderdagochtend van 9.30 - 12.00 uur in het Dorpshuis, Duivendrecht

- Naaicursus; op woensdagavond van 19.15 - 21.15 uur in het Dienstencentrum, Ouderkerk en op donderdagavond van 19.15 - 21.15 uur in het Dorpshuis, Duivendrecht. Heb je een naaimachine in huis en wil je nu eindelijk wel eens leren om hier iets op te maken? Of wil je je kennis en vaardigheden weer opfrissen? Doe mee!

- Creatief Atelier; op maandagmiddag (om de week) van 13.30 - 15.30 uur, voor mensen die graag mooie dingen maken maar bij wie dat niet meer zo snel gaat als vroeger

- Workshop Handlettering, in samenwerking met Groenveld Design uit Diemen. Je gaat op een ontspannen manier mooie letters leren tekenen. Je hoeft hiervoor trouwens absoluut geen mooi handschrift te hebben of goed te kunnen tekenen. Door middel van oefeningen en schetsen leer je een aantal technieken en aan het einde van de workshop ga je naar huis met een zelfgemaakte kaart of illustratie. Het wordt een gezellige ochtend vol inspiratie, tekenen, schrijven en letters! Je krijgt een potlood, fineliner en kaartjes mee om thuis verder te letteren! Op woensdag 27 september van 10.00 - 12.30 uur in het Dorpshuis, Duivendrecht

En verder…

Het Smartlappenkoor Parels in de Polder repeteert een keer in de twee weken in Bindelwijk. Zingt u graag en houdt u van het levenslied? Het koor is op zoek naar versterking, zowel mannen- als vrouwenstemmen zijn van harte welkom. Noten kunnen lezen is niet nodig, enthousiasme wel!

Op donderdagmiddag klinkt er muziek uit alle windstreken in het Dienstencentrum, tijdens de cursus Werelddans. Alle dansen worden stap voor stap aangeleerd, echt iedereen kan het leren.

In de training De kunst van het ouder worden gaan de deelnemers op interactieve wijze aan de slag met thema's die aansluiten bij een nieuwe levensfase. Wat verandert er als je ouder wordt, waar krijg je energie van en hoe geef je invulling aan je veranderde leven?

Voor meer informatie en aanmelden: www.coherente.nl. Een papieren inschrijfformulier is er ook, deze kunt u afhalen en na invullen inleveren bij Coherente in het Dorpshuis, Dorpsplein 60 in Duivendrecht en in het Dienstencentrum, D. van Haarlemstraat 3 in Ouderkerk a/d Amstel. Eerst een keer proberen? Dat kan natuurlijk. Laat u dan even weten dat u komt? Coherente, tel. 020 699 31 64 of cursus@coherente.nl.

Duivendrecht, 23 augustus 2017

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie