11 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Beste redactie,

hierbij de tekst voor een artikel over het jubilieum van WVOP. Foto's

volgen in een seperate mail.

Vriendelijke groet,

Naomi Heidinga

Feestje voor vijfjarig clubgebouw

Watersportvereniging Ouderkerkerplas (WVOP) heeft zaterdag 9 september een jubileum gevierd. Vijf jaar geleden nam de vereniging het clubgebouw aan de plas in gebruik. De leden van de vereniging zijn trots op hun clubhuis. "Leden hebben meegeholpen bij de bouw. Ze hebben geverfd en het dak er helpen opzetten,"aldus Nicole van der Spek, secretaris van de vereniging.

WVOP treft het zaterdagmiddag. De zon schijnt en de wind is een beetje gaan liggen. Niet teveel gelukkig, dat zou het lastig maken voor de zeilers en surfers op de plas. Er zijn verschillende activiteiten: naast surfen en zeilen is er een glijbaan waar oud en jong enthousiast gebruik van maken. Ook wordt er gezwommen. Nicole wijst naar een bootje op het water: "We bieden G-zeilen aan, ook wel sailability genoemd. We hebben hier twee speciale bootjes voor, die stabiel zijn en niet zomaar omslaan."

WVOP heeft bijna 500 leden. Wat maakt de vereniging bijzonder? "Het grote voordeel van onze club is dat leden al ons materiaal mogen lenen,"vertelt Renske Goezinne van de club. "Mits ze hier goed mee om weten te gaan, natuurlijk. Ze hoeven dus niet zelf materiaal aan te schaffen. Zeilen en surfen kunnen best dure sporten zijn. Omdat leden materiaal kunnen lenen, maken we het sporten laagdrempelig. Daarnaast zitten we op een unieke plek. Het is een oase tussen twee snelwegen."

Volgens Nicole is het een actieve vereniging: veel leden helpen een handje in de club. "We zijn een club voor jong en oud. Een aantal jaren geleden wilden we meer activiteiten aanbieden voor kinderen en jongeren. Dat is direct opgepakt. Nu hebben we zelfs jeugdzeilteams die op wedstrijdniveau kunnen meedraaien."

"We zijn een relatief jonge club,bestaan nog niet zo lang. Ons ledental groeit nog steeds. Meer leden zijn welkom, ze kunnen zich aanmelden via onze website," vertelt Renske. "Naast het sportieve gedeelte zijn we ook een sociale vereniging. We zijn een hechte club. Een van onze leden heeft hier onlangs zijn bruiloft gevierd en er zijn hier regelmatig evenementen."Meer informatie: www.wvop.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie