Fleurige schilderijen in Dorpshuis

12 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

DUIVENDRECHT Wethouder Cultuur Jacqueline de Maa heeft vrijdag een heel bijzondere expositie geopend in het Dorpshuis van Duivendrecht.

Tot half oktober hangen hier schilderijen die zijn gemaakt door bezoekers van De Reiger, waar ouderen met geheugenverlies en / of fysieke problemen iedere dag kunnen deelnemen aan activiteiten. Een aantal van hen, onder wie een honderdjarige dame, waren naar het Dorpshuis gekomen voor de feestelijke opening.

De ouderen begonnen al n het voorjaar met schilderen onder de bezielende leiding van een kunstenares en activiteitenbegeleidster. De afbeeldingen zijn voor een deel herinneringen van de ouderen, zoals het leven op de boerderij of een rode kater. Een aantal schilderijen is een gezamenlijk project, waarbij alle deelnemers een deel hebben ingevuld. Alles bij elkaar geeft een kleurrijk resultaat. De ouderen genoten zichtbaar van alle aandacht en complimenten die ze afgelopen vrijdag kregen van de wethouder en andere aanwezigen.

Belangstellenden kunnen de schilderijen bekijken in de centrale hal van het Dorpshuis, ze hangen verspreid in de centrale hal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie