Lopen en wandelen met Fitaal aan Amstel

12 september 2017 om 00:00 Sport

OUDER-AMSTEL Fitaal aan de Amstel verzorgt iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur sportief wandelen en gezond hardlopen volgens de nieuwste normen van de Gezondheidsraad 2017.

Volgens die normen is het is het een goede zaak 150 minuten per week sportief bezig te zijn, met daarbij spier- en botversterkende oefeningen. Fitaal vertaalt die normen ins sportief wandelen, dat wil zeggen, samen stevig met elkaar doorwandelen. En in gezond hardlopen: zo lopen, dat je met elkaar kunt blijven praten. Buiten adem raken hoeft niet. Tong op de schoenen al helemaal niet. Lekker gezellig en sociaal (hard)lopen.

Zowel het wandelen als het lopen worden om de kilometer onderbroken voor spier- en botversterkende oefeningen. En dat alles onder deskundige leiding.

Bij deelname aan Fitaal op Zondag hebben de deelnemers al 60 van de 150 minuten te pakken. Met wandelend of fietsend naar Fitaal toekomen, loopt dat al gauw op tot 90 minuten. Het resterende uur kan doordeweeks zelf worden gedaan. Fitaal doet het wandel -en looptempo voor. Het vertrekpunt op zondagmorgen 10.00 uur is sporthal De Bindelwijk. Na afloop krijgen de deelnemers vers fruit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie