19 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

OUDERKERK AAN DE AMSTEL De toneelgroep Ka-kwadraat gaat op zaterdag 7, zondag 8 en zondag 15 oktober (om 20.15 uur), de voorstelling "Meepesaant" spelen in sporthal/annex sociaal cultureel centrum Bindelwijk in Ouderkerk.

Onze vraag is of het mogelijk is om hierover in het weekblad voor Ouder-amstel iets te schrijven.

Heel in het kort wie wij zijn:

Wij, Karen van Zon en Karin Koninkx hebben in 2011 Ka-kwadraat opgericht. Karen komt uit Amstelveen en Karin uit Ouderkerk. Beiden hebben we onze sporen verdiend in het amateurtoneel bij o.a. het (helaas onlangs gestopte) Ouderkerks Toneelgezelschap Amstelland (OTG) en Dosto.

In 2012 heeft Ka-kwadraat de publieksprijs gewonnen van het Cameleon Eenakterfestival in Amsterdam met hun voorstelling 'De Koningin" van Cocky van Bokhoven, onder regie van Ada Bouwman. In 2013 heeft Ka-kwadraat 'Mag ik even lachen' op de planken gezet. Een sociaal-maatschappelijk drama over de zorg gebaseerd op eigen ervaringen en geschreven en ook nu weer geregisseerd door Ada. Dit stuk is met veel enthousiasme ontvangen en is zelfs in reprise geweest. In 2015 speelden wij onze voorstelling "Mechanica". Dit stuk is ontstaan vanuit opmerkelijke berichten en ontwikkelingen in de media en deze zijn door Ada Bouwman, met behulp van allerlei improvisaties verwerkt tot één verhaal, een succesvolle tragikomedie.

En dan nu onze voorstelling: "Meepesaant".

Het gaat over twee zussen, twee vriendinnen, twee vrouwen van zo rond de 60 jaar, uit hartje Amsterdam, de Jordaan. In het oorspronkelijke verhaal komen ze uit

Tilburg, geboortestad van de schrijvers en acteurs Marc-Marie Huijbregts en Marcel Musters. Het stuk werd door hen ook in het Tilburgs gespeeld. Wij hebben het een beetje omgebogen naar Amsterdam: Tweede Anjelierdwarsstraat 18.

Elke week kaarten de zussen samen en hebben het 'meepesaant' over mannen, kwalen en kinderen. Over het leven, de dood en het koor. Het zijn vrouwen die we allemaal wel kennen in de familie. De twee zussen, de oudste Sjan en hebben een vreselijk bericht gehad…….

Onderwijl, meepesaant, komen de dagelijkse beslommeringen, hun angsten maar ook het verdriet uit het verleden naar voren.

Gespeeld door Marc-Marie Huijbregts en Marcel Musters is het stuk in 2011 in première gegaan, als lunchvoorstelling en trok volle zalen. In mei 2015 is het in reprise gegaan ter ere van het 30-jarig jubileum van Mugmetdegoudentand, een Amsterdams theatergezelschap dat al meer dan dertig jaar succesvol theater en af en toe televisie maakt. En ook

nu weer met veel succes. En, nu mogen wij het op de planken zetten, met persoonlijke toestemming van Marc-Marie en Marcel!

We sluiten onze poster bij (ontworpen door Jan van Oest) en een paar foto's. Neem voor nog meer info (foto's en videomateriaal), een kijkje op onze website:

www.ka-kwadraat.nl

We hopen dat we jullie nieuwsgierig genoeg gemaakt hebben om iets van ons te plaatsen en/of contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Karen en Karin van Ka-kwadraat

Een kleine impressie van een repetitie. Karen en Karin in actie!

/

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie