Leraren de Amstelschool leggen taken een dag neer

4 oktober 2017 om 00:00 Voorpagina

OUDERKERK De leerkrachten van de Amstelschool in Ouderkerk leggen hun werk op donderdag 5 oktober voor een dag neer. Zij geven hiermee gehoor aan de oproep van de leden van de Algemene Onderwijsbond (AOb) die leraren oproepen om op 5 oktober te staken voor een eerlijk salaris en minder werkdruk in het primair onderwijs.

Ook de onderwijsbonden FNV Overheid, CNV Onderwijs, AVS en de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv) roepen hun leden op voor een massale staking. ,,Wij willen dat het kabinet snel een betekenisvolle eerste stap zet door de bekostiging van het personeelsbudget van scholen te verhogen om zo de salarissen voor leerkrachten te verhogen. Het PO-front eist geld voor een eerlijk en rechtvaardig salaris dat vergelijkbaar is met het salaris van leerkrachten in het voortgezet onderwijs. Daarnaast willen wij dat het kabinet extra financiële maatregelen neemt voor het beteugelen van werkdruk voor leerkrachten, zodat teams in scholen samen de werkdruk kunnen aanpakken. Bijvoorbeeld door te zorgen voor meer handen in de school en minder administratieve lasten en kleinere klassen," zo staat op de website te lezen van de Algemene Onderwijsbond,

De leraren van de Amstelschool hebben besloten om met de staking mee te doen. Het team heeft besloten een bezoek te brengen aan verpleeghuis Het Zonnehuis in Amstelveen en woonzorgcentrum Theresia in Ouderkerk. Daar gaan zij met de bewoners koffie drinken en een spelletje spelen. ,,Zo wordt er een zinvolle invulling gegeven aan deze dag," aldus Vera Wiersema, directeur van de Amstelschool.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie