Joyce Langenacker wordt nieuwe burgemeester in Ouder-Amstel

11 oktober 2017 om 00:00 Voorpagina

OUDER-AMSTEL De gemeenteraad heeft vanavond (donderdag 5 oktober) besloten om Joyce Langenacker (foto) voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel.

De vacature voor een nieuwe burgemeester is ontstaan doordat in maart van dit jaar de huidige burgemeester Mieke Blankers-Kasbergen aan de Koning heeft verzocht haar per 15 december 2017 eervol ontslag te verlenen uit haar functie.

In totaal 42 kandidaten hebben hun interesse voor deze vacature bij de Commissaris van de Koning kenbaar gemaakt.

De gemeenteraad van Ouder-Amstel heeft vanavond besloten om Joyce Langenacker (1970) voor te dragen als nieuwe burgemeester. Zij is sinds 2014 wethouder Werk, Economische Zaken, Sociale Zaken (Participatiewet), Wonen en Coördinatie Sociaal Domein namens de PvdA in de gemeente Haarlem. Sinds 2016 is zij tevens locoburgemeester. Vanaf 2014 is ze bestuurslid van de Wethoudersvereniging en eerder dit jaar werd ze benoemd tot voorzitter hiervan. Joyce Langenacker is getrouwd en moeder van drie dochters.

De Vertrouwenscommissie laat over haar weten: "Joyce Langenacker is een ervaren bestuurder met een krachtige persoonlijkheid. Zij is in staat om de belangen van onze gemeente in de regio goed te vertegenwoordigen. Ze zal ook voor de inwoners van Ouder-Amstel een benaderbare burgemeester zijn."

De voordracht gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die de nieuwe burgemeester benoemt. Op dinsdag 19 december 2017 vindt de raadsvergadering plaats waarin de nieuwe burgemeester officieel wordt geïnstalleerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie