Man aangehouden na mishandeling partner

18 oktober 2017 om 00:00 Voorpagina

DUIVENDRECHT De politie heeft dinsdag een man aangehouden die ervan verdacht wordt zijn vriendin te hebben mishandeld.

De politie kreeg een telefoontje van de vrouw die op dat moment op het station in Diemen-Zuid was. De verbinding werd plots verbroken, waardoor de politie besloot om met meerdere eenheden naar het station te rijden. De agenten kregen ter plaatse te horen dat de verdachte was gevlucht richting Duivendrecht.

Op de Rozenburglaan zagen de agenten een auto rijden, met daarin een bestuurder die voldeed aan het signalement van de verdachte. De agenten hebben de verdachte tot stoppen gedwongen. ,,Nadat het voor ons zeker was dat dit de weggereden verdachte was, hebben wij de bestuurder aangehouden,'' zo laat de politie weten op Facebook.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de verdachte is ingesloten. De zaak is in onderzoek bij de recherche. De mishandeling heeft plaatsgevonden in de relationele sfeer. Dit bleek niet de eerste keer te zijn. Als het onderzoek is afgerond zal de Officier van Justitie een beslissing maken over de zaak. Het feit dat dit niet de eerste keer is dat dit gebeurd, zal zeker meegenomen worden in de beslissing. Zo meldt de politie. ,,Helaas zien wij heel vaak dat er ruzie plaatsvindt in de relationele sfeer. Iedereen heeft wel eens woordenwisseling, maar als daar fysieke- of mentale mishandeling bij komt, is dit niet 'zomaar' een woordenwisseling. Maakt u zich zorgen om iemand of ervaart u zelf mishandeling in de huiselijke sfeer en durft u daarover niet met de politie te praten? Kijk op www.vooreenveiligthuis.nl wat u zou kunnen doen," adviseert de politie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie