Pleegouders gezocht in Ouder-Amstel

18 oktober 2017 om 00:00 Nieuws

Als afsluiting van deze week organiseren Pleegzorg Nederland in samenwerking met Spirit Pleegzorg een informatiebijeenkomst met drie gemeenten (Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn) over het pleegouderschap. Pleegouders en pleegzorgbegeleiders delen hun ervaringen en beantwoorden vragen over alle facetten van het pleegouderschap.

De informatiebijeenkomst voor inwoners van de gemeente Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn wordt gehouden op woensdag 8 november van 17.00 uur tot 19.00 uur. De locatie is de kantine van het gemeentehuis in Uithoorn, Laan van Meerwijk 16.

Belangstellenden kunnen binnenlopen tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Wethouder Ria Zijlstra van de gemeente Uithoorn opent samen met Spirit Pleegzorg de informatiebijeenkomst.

BESTE OPLOSSING Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan waarom pleegzorg in de meeste gevallen de beste oplossing is als een kind (tijdelijk) niet thuis kan wonen. Ook wordt ingegaan waarom pleegouders zo hard nodig zijn en waarom pleegouders zoveel voor een kind kunnen betekenen.

Tussen 17.10 tot 17.15 uur vertelt Spirit Pleegzorg kort iets over wat voor pleegouders zij nodig hebben en over hoe je pleegouder kunt worden.

MOTIVATIE Van 17.15 tot 17.30 uur komen pleegouders zelf aan het woord. Ze vertellen over hun motivatie en over hun ervaringen als pleegouder.

ANTWOORDEN Vanaf 17.30 uur geven pleegouders en pleegzorgbegeleiders antwoord op alle vragen.

Voor meer informatie: weekvandepleegzorg.nl en spirit.nl/pleegouders.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie