23 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Dag Stasja, bijgaand de beloofde kopij. Je evt. reactie lees ik pas maandag later op de middag, dus reactie dan ook later. Hoop dat je het zo kunt plaatsen, succes en groetjes Mirjam.

Foto onderschrift: Jorrit van der Vliet bij één van zijn werken: een foto van de vulkaan Aso, die hij maakte tijdens zijn studiereis in Japan. De kunstenaar exposeert de komende weken in het Dorpshuis in Duivendrecht, waar alle werken verspreid over de verschillende ruimtes hangen.

Veelzijdige expositie 'APO…YPS' nu te zien in Dorpshuis

Afgelopen donderdagmiddag opende wethouder Cultuur Jacqueline de Maa de exposite 'APO…YPS' van kunstenaar Jorrit (Jojit) van der Vliet in het Dorpshuis van Duivendrecht. Dit is een bijzondere en veelzijdige expositie, waarbij de kunstenaar experimenteert met het 'heilige getal' 3. In een toelichting vertelde van der Vliet dat hij nieuwe creaties wil scheppen uit het donkere in het leven. "Waar kiezen we voor, het donkere, het negatieve of scheppen we iets positiefs? Ik roep iedereen op om voor de creatie te kiezen, want dat verdient onze wereld!"

Jorrit van der Vliet werkt met veelzijdige materialen en technieken: olieverf gemengd met water, waardoor een aquareleffect ontstaat of gebruikt in streepjes op een groot doek, zodat er een tekening verschijnt. En werk dat op gaatjesbord is bevestigd of op een heel speciale manier is ingelijst. De kunstenaar hergebruikt ook materialen voor zijn werk, ook daarvan is een enkel voorbeeld te zien in het Dorpshuis. De kunstwerken hangen verspreid over de verschillende ruimtes en zijn tijdens de openingstijden te bekijken. Een lijst met beschrijvingen en prijzen is aanwezig.

Jorrit van der Vliet volgde na zijn middelbare school een opleiding tot decor schilderen en was zo'n 10 jaar als zodanig werkzaam voor shows op televisie. Daarna ging hij studeren aan de Rietveld Academie waar hij in 1999 afstudeerde. Hij werkt vanuit zijn eigen bedrijf aan duurzame ontwerpen en inrichting voor particulieren en bedrijven. Meer informatie op www.jojit.nl

Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

---

Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.

https://www.avast.com/antivirus

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie