Mooie opbrengst collecte Fonds Verstandelijk Gehandicapten/Syndroom van de Lach

30 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

55 collectanten gingen in de week van 25 september jl. in Ouderkerk de straat op, om te collecteren voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten en Stichting Syndroom van de Lach.

De week begon met veelbelovend weer, maar vanaf woensdag liepen de collectanten door de stromende regen, hagel en zelfs onweer. Niet echt collecte-weer dus. Maar wat zijn de Ouderkerkers over het algemeen gastvrij. We mochten binnen schuilen, kregen desgewenst paraplu's mee van onbekenden en bovendien werden de collectebussen goed gevuld.

Daarbij had de organisatie, in handen van Salo en Laura Bles-Temme, een novum, omdat er ook 10 pinbussen beschikbaar waren. Er is veel van de gelegenheid om te pinnen gebruik gemaakt, mensen waren nieuwsgierig en wilden zien hoe goed dit werkte. Natuurlijk zijn er ook wat mensen die de pinbus niet vertrouwen of niets van deze nieuwe ontwikkelingen moeten hebben. Maar wees gerust: ook in geval van een pinbus is contante betaling gewoon mogelijk.

Na afloop van de week kon het tellen van het geld starten. En wat is er weer veel geld opgehaald, de teller in Ouderkerk aan de Amstel staat op € 4.731,72 en daar zijn de organisatoren erg blij mee. Veel dank aan alle collectanten die hun vrije avond hiervoor opofferden, dank aan de rotaryclub Amsterdam-Noord die meehielp met collecteren, dank aan een groep bewoners van Ons Tweede Thuis die meehielp en natuurlijk aan de vrijgevigheid van eenieder. De helft van de opbrengst gaat naar het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Naar projecten om mensen met een beperking mee te kunnen laten doen aan de maatschappij bijvoorbeeld. En de andere helft gaat naar Stichting Syndroom van de Lach, om kinderen met een beperking de mogelijkheid te geven dolfijntherapie te kunnen volgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie