Amstelbocht Masters leveren volop strijd in hun tweede wedstrijd

5 november 2017 om 00:00 Sport

De M4 start als eerste en de verwachtingen zijn hoog. Met name Martin van der Esch en Dick Hess zijn van plan via een uitgekiende tactiek een goed score neer te zetten. Het strijdplan blijkt echter niet goed uit te pakken en als Dick aangeeft dat de benen niet willen, wordt het een wedstrijd van pompen en verzuipen. Eindresultaat: Remko van Roekel finisht als 25e (6 ptn.), Johan Boelrijk eindigt op plaats 28 (3 ptn.). Dick (32), Martin (38) en Arjen de Wit (47) finishen in de achterhoede.

Dan de combiwedstrijd M1/M2. In eerste instantie wordt het wedstrijdbeeld bepaald door de M2-rijders. Een drietal rijders lukt het om te ontsnappen en zij zetten de groep op één rondje. De grote groep moet dan eerder afsprinten. Gijs de Nooij komt als derde van deze groep over de streep en is daarmee nummer 6 in de wedstrijd (25 ptn.), Henk Portengen finisht op 9 (22 ptn.) en René Markus op 26 (5 ptn.). Dennis Wolthuis passeert als laatste Ouderkerker de streep op positie 27. Daarna sprinten de drie koplopers voor de dagprijs.

Dan barst de strijd los in de M1. Een groep van acht rijders weet uiteindelijk de rest op afstand te zetten en uiteindelijk -piepend en krakend- een rondje voorsprong te nemen. Daarbij Ouderkerker Stan Nelissen. Helaas maken Auke Broex en Paul Kuijer geen deel uit van deze groep en finisht Auke op positie 16 (5 ptn.) en Paul op positie 24. De kopgroep van deze avond moet dan nog enkele ronden rijden. Stan Nelissen komt in deze groep als zevende over de streep.

De M3 sluit deze avond af. Veel strijd veel spanning en als eerste Amstelbochtrijder meldt Philip Wagenaar zich op kop van peloton. Na een tiental ronden zien we dan Ron Brandse op kop van het peloton. Maar dan slaat het noodlot toe en gaat Philip Wagenaar, in zijn eerste marathon van dit seizoen, onderuit in de bocht. Een peloton wacht niet maar Philip knokt zich terug naar de groep en schuift langzaam weer naar de kop. Nog een vijftal ronden te gaan. De groep gaat vier, vijf rijen dik over de baan en dan op het rechte stuk wordt Philip aangetikt en komt weer ten val. Dat betekent dan toch echt einde wedstrijd. Ron Brandse die een uitgekookte wedstrijd rijdt weet zich prima aan de kop te handhaven en komt sprintend als achtste over de streep (23 ptn.) en Erik Evers finisht als 20e (11 ptn.).

Op de site van de Amstelbocht (www.amstelbocht.nl) staan per rijder de behaalde punten voor het clubklassement van Amsterdam. Ook staat daar het verslag van de marathons van 25 oktober.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie