9 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Met vriendelijke groet,

Stasja Bresser-Köhler

Journalist

023-2062603

06 137 888 97

*Weekblad voor Ouder-Amstel*

---------- Doorgestuurd bericht ----------

Van: Margit Rechtuijt

Datum: 8 november 2017 om 15:43

Onderwerp: Stoelyoga, rollatorwandelen, weerbaarheid en

handletteren...Persberichten

Aan: Stasja Bresser - Kohler

Hai Stasja,

Vanmiddag geplaatst op 'Deel je nieuws', ter informatie ook voor jou.

Hopelijk is er plaats in de krant!

Alvast bedankt voor je aandacht.

Margit Rechtuijt

image: e mail logo

Dorpshuis, Dorpsplein 60

1115 CX Duivendrecht

020 6993164

www.coherente.nl

Aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag

Volg ons:

image: cid:image002.gif@01D0768F.2A2B0E10

image: cid:image003.gif@01D0768F.2A2B0E10

Handletteren voor Kerst

Op woensdag 22 november a.s. verzorgt Mira van Groenveld Design Diemen in samenwerking met Coherente een workshop Handlettering Kerst, in het Dorpshuis in Duivendrecht. De workshop is van 10.00 - 12.30 uur. In deze workshop ga je je eigen kerstkaarten of kerstquote handletteren. Verder zijn er ook andere materialen die je kunt gebruiken voor je kerstkaarten. Er is plaats voor acht deelnemers.

Handletteren: Je hebt het vast wel eens gezien: kaarten, posters, krijtborden met een tekst in getekende letters. Dat kun je zelf! Door middel van oefeningen en schetsen leer je in één ochtend een aantal technieken van handlettering. Je hoeft geen mooi handschrift te hebben. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een zelfgemaakte (kerst-)kaart of illustratie. Ook leuk om cadeau te geven, of om je menukaarten, cadeautjes en gifttags mee te versieren! Het wordt een gezellige ochtend vol inspiratie, tekenen, schrijven en letters!

De kosten van de workshop bedragen € 25,00, dat is inclusief oefenmateriaal. Je krijgt een potlood, fineliner en kaartjes mee om thuis verder te letteren. Het is super leuk om te doen en je maakt al gauw de mooiste dingen. Je hebt maar weinig materiaal nodig, dus je hebt er een heel leuke creatieve en voordelige hobby aan! Handletteren kan op papier, maar ook op allerlei andere ondergronden, zoals een schoolbord, ramen, hout en servies.

Training Fysieke en mentale weerbaarheid voor volwassenen

In november start de training Fysieke en mentale weerbaarheid, georganiseerd door Coherente in samenwerking met Chung Do Kwan School of Korean Martial Arts. In deze training leert u hoe u zichzelf weerbaarder kunt maken. Hoe ga je om met gevoelens van kwetsbaarheid, van onmacht en frustratie? Wat is de beste manier om te reageren? Hoe kun je situaties voortijdig herkennen? Ook leert u een aantal basisvaardigheden, waarmee u uit de voeten kunt in het geval van een noodsituatie, en hoe daarop te anticiperen.

De training bestaat uit drie bijeenkomsten van 50 minuten, op woensdag van 11.00 - 11.50 uur in het Dienstencentrum, D. van Haarlemstraat 3 in Ouderkerk aan de Amstel. Data: 15, 22 en 29 november 2017. Max. tien deelnemers. Voor meer informatie en aanmelding: Bel 020 699 31 64, kijk op de website of mail info@coherente.nl.

Rollatorwandelgroep zoekt vrijwilligers

Ook in de herfst en winter is het mooi wandelen in Ouder-Amstel. De dames en heren van de rollatorwandelgroepen weten dat maar al te goed en laten zich niet ontmoedigen door grijze luchten of een spatje regen. Elke week wandelen ze ongeveer een half uurtje, om daarna gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken. Zo blijven de wandelaars in beweging, en doordat er begeleiding is voelt men zich net even zekerder. Ook stimuleert men elkaar, samen loop je daardoor vaak net een stukje verder dan alleen. Wandelt u ook mee? We vertrekken elke woensdag om 10.30 uur vanaf het Dorpshuis, Dorpsplein 60 in Duivendrecht, en elke donderdag om 10.30 uur vanaf het Dienstencentrum, D. van Haarlemstraat 3 in Ouderkerk.

In beide groepen is nog behoefte aan begeleiders. Vind u het leuk de dames en heren van de wandelgroep te leren kennen en om een keer in de twee weken een uurtje mee te komen wandelen en koffie te drinken? Dan maken we graag kennis met u! Bel of mail voor meer informatie naar Coherente: 020 699 31 64 / m.rechtuijt@coherente.nl (Margit Rechtuijt)

Stoelyoga

Stoelyoga is een milde vorm van yoga, die wordt beoefend met behulp van een stoel. Sommige oefeningen voert u zittend uit. Bij staande oefeningen gebruikt u de stoel als ondersteuning. Op deze manier kan iedereen deze bewegingsvorm doen. Stoelyoga wordt steeds vaker beoefend in kantoren, maar is ook uitermate geschikt voor ouderen. De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. Daarnaast leert u spanningen los te laten en uw concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van uw eigen beperkingen. De oefeningen hebben absoluut een positieve invloed op uw lichaam.

Op dinsdagochtend biedt Coherente lessen Stoelyoga in het Dienstencentrum in Ouderkerk, van 9.00-10.00 uur en van 10.30-11.30 uur. De lessen worden verzorgd door Irma Blackmore en u bent van harte welkom voor een proefles. Meer informatie of aanmelden? Bel of mail naar Coherente: 020 699 31 64 / m.rechtuijt@coherente.nl (Margit Rechtuijt).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie