6 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

--------- Doorgestuurd bericht --------

Van: Linda Muusses

Datum: za 2 dec. 2017 om 17:49

Onderwerp: Persbericht GroenLinks

Aan: Stasja Kohler

s.kohler@hollandcombinatie.nl>,

ouder-amstel@hollandmediacombinatie.nl>

Dag Stasja,

Ik weet niet of ik jou nog moet bereiken, of iemand anders, maar ik heb een

persbericht van GroenLinks, waarvoor ik hoop dat je een plaatsje hebt.

Mocht ik ergens anders moeten zijn, kan je me dat dan laten weten? Ik zou

het fijn vinden een ontvangstbevestiging te krijgen.

Met vriendelijke groeten,

Linda Muusses

--

Dr. Linda Muusses | Raadslid en fractievoorzitter GroenLinks Ouder-Amstel |

linda.muusses@gmail.com | 06-49831441

--

Dr. Linda Muusses | Raadslid en fractievoorzitter GroenLinks Ouder-Amstel |

linda.muusses@gmail.com | 06-49831441

GroenLinks Ouder-Amstel kiest "Voor Elkaar"

GroenLinks heeft op 26 november j.l. op de ledenvergadering het verkiezingsprogramma "Voor Elkaar" vastgesteld. Daarmee maakt GroenLinks duidelijk dat ze ook de komende raadsperiode wil opkomen voor elkaar, en in het bijzonder voor hen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Ook wil de partij zaken voor elkaar krijgen, om daarmee het werk wat haar wethouder Jacqueline de Maa in gang heeft gezet voort te zetten. In het verkiezingsprogramma maakt GroenLinks een keuze voor een sociaal Ouder-Amstel met een krachtig en open bestuur en een scherp oog voor voortdurende verbetering van woon- en leefmilieu, groen en duurzaamheid, zowel in de bestaande dorpskernen als in de nieuw te ontwikkelen wijken. Zaken die GroenLinks de gemeente niet solo wil zien aanpakken, maar samen met de inwoners. GroenLinks kiest dus niet alleen voor elkaar, maar ook voor met elkaar.

De GroenLinks ledenvergadering heeft tevens de kandidatenlijst voor de verkiezingen van volgend jaar unaniem vastgesteld. Linda Muusses, nu fractievoorzitter, is de lijsttrekker. Op de lijst staan ook een aantal nieuwe gezichten, die elk expertise hebben op verschillende terreinen. Linda Muusses: "Er is kennis in huis op het gebied van duurzaamheid, bestuur, zorg, maar ook juridische kennis en kennis op het ruimtelijke vlak. We hebben ongelofelijk veel zin om met het nieuwe team aan de slag te gaan." Jacqueline de Maa, de huidige wethouder, is lijstduwer.

In "Voor Elkaar" heeft GroenLinks veel aandacht voor een schone leefomgeving en duurzaamheid. Linda Muusses: "De gemeente gaat de komende jaren enorm groeien. Daar moeten we duidelijke keuzes in maken, om te zorgen dat er in de nieuwe wijken een goede afweging gemaakt wordt tussen nieuwe huizen en natuur, milieu en omgeving. Voor zowel nieuwe als huidige inwoners van Ouder-Amstel geldt dat zij recht hebben op schone lucht. Daarom is het in een omgeving doorkruist door snelwegen de hoogste tijd actie te voeren voor een lagere maximumsnelheid."

Ook kiest GroenLinks voor een betere verdeling van welvaart en wonen. Het MKB, lokale ondernemers, de BIZ in Ouderkerk aan de Amstel, de winkeliersvereniging in Duivendrecht en de agrariërs in de Ronde Hoep en de Duivendrechtse polder zijn belangrijke spelers en samenwerkingspartners op het gebied van toerisme, economie en werkgelegenheid. Als het aan GroenLinks ligt, ontwikkelt de gemeente samen met hen beleid op het gebied van o.m. werkgelegenheid, duurzame economie, toerisme en streekproducten, en ook voor natuurbeheer en cultureel erfgoed. Wat wonen betreft wil GroenLinks in de nieuwe wijken ruim baan geven aan sociale en betaalbare woningbouw, zodat ook jongeren en starters in onze gemeente een echte kans maken op een huur- of koopwoning.

In zijn programma maakt GroenLinks zich sterk voor een optimale toegankelijkheid van gemeentelijke informatie en een open en oplossingsgerichte houding bij bestuurders en ambtenaren. Die vormen in de informatiesamenleving anno 2017 het fundament voor een krachtig en gedragen bestuur - en daarmee voor échte lokale democratie. GroenLinks reserveert daarbij ruimte voor de initiatieven van inwoners en de diverse organisaties binnen onze gemeente, met name in het sociale domein. Het nieuwe verkiezingsprogramma werd tijdens de vergadering op een aantal punten aangevuld door leden en wordt begin december gepubliceerd.

/

Lijsttrekker Linda Muusses

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Contactpersoon is Linda Muusses, 06-49831441, L.Muusses@ouder-amstel.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie