9 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Beste Redactie Weekblad voor Ouder-Amstel,

Beeldmateriaal in de bijlage, meer gegevens van dit nieuwsitem;

Provincie : Noord-Holland

Plaats : Amsterdam

Straatnaam : Nieuwegeinlaan

Postcode :

Persbericht:

AMSTERDAM - Vrijdagmiddag 8 december konden liefhebbers van grote bouwprojecten hun hart ophalen toen ze een uniek kijkje achter de schermen mochten nemen bij de in aanbouw zijnde nieuwe Gaasperdammertunnel in de A9.

De middag die georganiseerd werd door Rijkswaterstaat gaf veel informatie die voor de bezoekers heel interessant was. Ongeveer 20 mensen die deelnamen aan de rondleiding kregen bij binnenkomst een kopje koffie of thee aangeboden, waarna ze middels een informatiefilm eerst een idee kregen hoe de tunnel zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Nadat iedereen dit gezien had moest iedereen een helm, veiligheidskleding en laarzen aantrekken om het bouwterrein op te mogen. In de twee tunnelbuizen en een Vluchtgang zag men hoe de twee linker tunnelbuizen op dit moment vorderden. Zo hangen in de buizen de ventilatoren er al in, is er geasfalteerd en worden vluchtgangen stukje bij beetje operationeel gemaakt. Want indien er een calamiteit in de tunnel plaatsvindt moeten weggebruikers iedere 100 meter een vluchtdeur tegen komen. In een open lucht doorgang waar nog betonnen vloeren overheen komen was zelfs de belijning al aangebracht.

De Gaasperdammettunnel wordt de langste landtunnel in zijn soort en wordt 3 kilometer lang. Hij maakt plaats voor de oude A9 en moet de doorstroming van het drukke verkeer richting Almere en Amsterdam en Utrecht aanzienlijk verbeteren. Verder neemt daarna de geluidsoverlast van voorbij razend verkeer sterk af zodra hij in gebruik is. De nieuwe tunnel moet medio 2020 in gebruik worden genomen.

Noot voor de redactie, Gebruik tegen reguliere tarief en als bron vermelding: AS Media

Groeten, Peter

085 - 401 22 44

085 - 401 08 38

06 - 22 22 10 10

peter@asmedia.nl

www.asmedia.nl

AS Media

Postbus 2720

3800 GG Amersfoort

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie