Amstelbochtmasters hebben een zware avond.

10 december 2017 om 00:00 Sport

Zware omstandigheden. De combiwedstrijd M2 / M1 staat als eerste op het programma. Bij de M2 is het Amstelbocht-trio compleet en bestaat uit: René Markus, Gijs de Nooij en Henk Portengen.

Al na enkele ronden is duidelijk dat het niet een avond is waar veel ontsnappingen succesvol zullen zijn. Met nog 25 ronden te gaan een slimme actie van Henk Portengen die daarmee weet los te komen van de groep. Maar een reactie blijft niet uit en de meeste rijders weten weer aan te sluiten. Nog vijf ronden te gaan en als een duveltje uit een doos rijdt Henk op. Iedereen knokt voor wat hij waard is en dat levert een achtste plek op voor Gijs de Nooij en een dertiende stek voor Henk Portengen. René Markus moet definitief passen en finisht op forse achterstand.

Dan is het ijs voor de M1. Een vergelijkbaar wedstrijdverloop. Ontsnappingen die geen stand houden. Ook niet voor de man die 40 meter weet te pakken met nog vijf ronden te gaan. Maar ook hier weer een 'ieder-voor' zich laatste ronde met een 15e plek voor Auke Broex en een 17e stek voor Paul Kuijer.

Na de baanverzorging zijn de M3 rijders aan de beurt. Ron Brandse is vanaf het begin zeer actief en levert een groot aandeel in de kopgroep van vijf rijders. Net als het publiek er rekening mee gaat houden dat de koplopers zich niet meer laten pakken komt de grote groep in actie. Met nog twaalf ronden te gaan is het peloton weer compleet. Uiteindelijk een breed uitwaaierend peloton dat op de streep afstormt. Gelukkig zijn er camerabeelden en na bestudering daarvan blijkt Ron als zevende over de streep te zijn gekomen. Verder finisht Kathleen Thomaes in haar debuut bij de M3 op een 19e stek en passeert Erik Evers als tweeëntwintigste de finishlijn.

Het slot wordt verzorgd door de M4. Een viertal Amstelbochtrijders is aanwezig: Arjen de Wit, Remko van Roekel, Johan Boelrijk en Dick Hess. Met nog 14 ronden te gaan is een man op kop. Hij weet zijn voorsprong vast te houden tot aan de eindstreep, ondanks het sleurwerk van met name Dick aan de kop van het peloton, en glijdt als eerste over de finish. Helaas valt Johan in de voorlaatste ronde en is daarmee uitgeschakeld voor een goede klassering. Het is Remko die als beste Amstelbochter, op een elfde stek, de finishlijn passeert. Dick eindigt op plaats 19 en Arjan eist de 42e plek op. Voor een uitgebreid verslag met de stand in het tussenklassement, zie: amstelbocht.nl. Daarbij ook het programma voor de komende weken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie