12 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Persbericht

Ouderkerk aan de Amstel, 12 december 2017

Een beetje aandacht doet zoveel goed!

Kerst is een feest van samenzijn en aandacht voor elkaar. Met veel plezier organiseert de Riki Stichting in de decembermaand opnieuw een landelijke activiteit voor ouderen. Samen met diverse Zonnebloemafdelingen, verzorgingshuizen en basisscholen delen we 23.000 kerstpakketten uit. Liefdevolle aandacht voor ouderen staat hierbij centraal. Met deze actie laat de Riki Stichting de oudere medemens weten dat er aan hen gedacht wordt. Persoonlijke, herhaalde aandacht draagt structureel bij aan verbeteren van het welbevinden van ouderen.

Op uitnodiging van de Riki Stichting organiseren ruim vijftig verzorgingshuizen en basisscholen gezellige activiteiten waarbij jong en oud elkaar met elkaar in contact komen. Basisschoolleerlingen gaan op bezoek bij naburige verzorgingshuizen om samen met ouderen te ontbijten, kerstversiering of kerststukjes te maken of liedjes te zingen en de pakketten uit te delen. Het blijken elk jaar weer waardevolle ontmoetingen voor zowel de ouderen als de kinderen. De kinderen die een bezoek hebben gebracht aan het verzorgingshuis krijgen ook een kerstpakket mee naar huis. Niet voor zichzelf, maar om tijdens een bezoekje persoonlijk te geven aan een oudere in hun eigen omgeving, bijvoorbeeld een familielid of iemand in de buurt. Ook trekken dit jaar weer vele vrijwilligers van ruim 50 Zonnebloemafdelingen erop uit om een kerstbezoekje te brengen aan hun gasten om hen persoonlijk een kerstpakketje te overhandigen.

Kerstactie Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Amstelveen

In Duivendrecht gaan leerlingen van de A. Bekemaschool op 18 december om 10.30 uur naar

Dagbesteding de Reiger. Wethouder Jacqueline de Maa zal hierbij aanwezig zijn. Op 20 december verdelen leerlingen van Het Kofschip pakketjes onder de bewoners van Zorgcentrum Theresia in Ouderkerk aan de Amstel. Aanvang 10.30 uur. Hier zal wethouder Marian van der Weele aanwezig zijn.

Maar liefst 70 leerlingen van Brede School Rembrandt gaan op 21 december om 10.30 uur naar Woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld in Amstelveen om samen met de ouderen kerstliedjes te zingen en de pakketjes uit te delen.

Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Ook ontvangen alle gasten van de Zonnebloem afdelingen Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Amstelveen Zuid, Amstelveen Randwijck en Amstelveen Molenkwartier een pakketje van ons.

In totaal worden er dit jaar ruim 23.000 kerstpakketten uitgedeeld aan ouderen en aan gezinnen die iets extra's kunnen gebruiken. Het zijn betekenisvolle ontmoetingen voor alle betrokkenen.

Herhaalde aandacht

Elk seizoen organiseert de Riki Stichting door het hele land activiteiten om positieve aandacht te geven aan ouderen. Daar zet de Riki Stichting zich al meer dan 10 jaar voor in. De Riki Stichting wil tevens mensen inspireren om ook iets te doen voor ouderen in hun omgeving.

Een telefoontje, even langsgaan of iemand uitnodigen samen iets te gaan doen; het zijn kleine gebaren die voor ouderen van grote waarde zijn. Welke oudere uit uw omgeving gaat u wat extra aandacht geven? Een beetje aandacht voor elkaar doet zoveel goed!

Noot voor de redactie

De Riki Stichting heeft tot doel het opzetten, organiseren en financieren van projecten die zich richten op het verbeteren van het welbevinden van kwetsbare groepen in de samenleving, waaronder ouderen. De Riki Stichting is geen fondsenwervende stichting.

Wilt u bij een van onze acties aanwezig zijn of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de Riki Stichting via 020 345 44 56 of communicatie@rikistichting.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie