Krijgt Ouderkerk een eigen Hospice in 2018?

12 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

OUDERKERK In 2018 hoopt Hospice Zuider Amstel haar deuren te openen in de voormalige pastorie van de Amstelkerk op het Kampje in Ouderkerk aan de Amstel.

Uit onderzoek blijkt dat er dringend behoefte is in de regio aan deze zorg in de laatste fase van het leven. Of de plannen definitief doorgaan hangt vooral af van de middelen die beschikbaar komen. 'Na een periode van voorbereiding en plannen maken was het nu wachten op een geschikte locatie' aldus Marco Cupédo, voorzitter van het bestuur van de Hospice. 'Een mooiere locatie kunnen we ons niet voorstellen'. 'Nu hopen wij dat we voldoende financiële middelen ontvangen en dat er ook genoeg vrijwilligers zijn die zich willen aanmelden zodat wij in 2018 kunnen starten'.

Waarom hebben we een Hospice nodig in Ouderkerk en wat doet het Hospice precies?

'Het kan iedereen overkomen, plotseling ziek worden en niet meer in staat zijn voor jezelf te zorgen. Dan is het fijn dat je terecht kunt in een Hospice', aldus Marion Snoek, bestuurslid en al jarenlang vrijwilligster bij een Hospice in Amsterdam. 'In het Hospice bieden we alle zorg aan die nodig is, dag en nacht'.

Wie ernstig ziek is en nog maar enkele maanden te leven heeft, hoopt op een afscheid in een vertrouwde omgeving, liefst te midden van vrienden en familie. Soms kan dit niet thuis, omdat er te weinig hulp is of de zorg te complex is, zowel voor de zieke als voor de dierbaren die mantelzorg bieden. Hospice Zuider Amstel wil deze mensen de mogelijkheid bieden in een omgeving, die zoveel mogelijk als 'thuis' ervaren wordt, afscheid te nemen van het leven en van hun dierbaren. Dit komt ook ten goede van het welbevinden van de dierbaren. Het Hospice biedt integrale zorg, geleverd door vrijwilligers en verpleegkundigen. Een zo compleet mogelijke zorg, zowel op lichamelijk als op psychosociaal en spiritueel gebied.

Over het Hospice

Het Hospice Zuider Amstel biedt een huiselijke omgeving voor iedereen die terminaal ziek is en niet meer thuis kan wonen. Er komen 5 bedden beschikbaar. Verplegend personeel en vrijwilligers nemen de zorg op zich, waardoor de familie zich kan concentreren op de zieke bewoners.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Hospice:

https://hospice-zuideramstel.nl/

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie