Marathon Jaap Edenbaan. Gerdien Meijer en Eveline Hermsen slaan dubbelslag.

17 december 2017 om 00:00 Sport

Onder erbarmelijke omstandigheden worden wedstrijden op de Jaap Edenbaan verreden. Gerdien Meijer, die had aangekondigd dat het na al haar blessureleed tijd werd dat ze weer zou verschijnen, staat inderdaad aan de start. Gerdien begint rustig achter in de groep schuift in het verloop van de wedstijd langzaam naar voren. De geest is uit de fles en het gaat steeds harder. Ook Eveline gooit er nog een schepje bovenop. Dan de laatste rondes. De meeste dames zijn behoorlijk uitgepierd en de groep valt nu definitief uit elkaar. Het is Gerdien die in de laatste bocht de kop overneemt en als eerste de streep passeert. Eveline scoort een vierde plaats. Daarmee, blijkt later, heeft zij de eerste positie in het tussenklassement bij de dames veroverd. Kortom twee Amstelbochtdames die verkleumd en snel de kleedkamer opzoeken maar met zeer tevreden gezichten (voor een uitgebreider verslag en de stand in het tussenklassement: www.amstelbocht.nl).

Door de weersomstandigheden is baanverzorging niet nodig en start de combiwedstrijd voor de C2 en de C1 direct. Een kleine groep bij de C2 maar in ieder geval wel het Amstelbochtkwartet Heleen Compier, Terence Brandse, Thijs Wagenaar en Peter Wesseling. Een enerverende strijd ontwikkelt zich maar de omstandigheden blijven heftig. Heleen komt ten val en moet alleen in de achtervolging. Aan de kop van de C2 groep is inmiddels een felle strijd ontbrand. Eén rijder is gedemarreerd en weet heel knap steeds verder weg te lopen. Een viertal rijders, waaronder Terence en Thijs, wil zich niet zomaar gewonnen geven en zet de achtervolging in. Het lukt de man op kop om een rondje te pakken en aan te sluiten bij de grote groep. Het achtervolgende viertal heeft het zwaar. En zowel Terence als Thijs redden het niet en moeten lossen. Dan nog enkele ronden te gaan en de vraag is of de twee overgebleven rijders van het viertal uit de greep van de grote groep kan blijven. De bel voor de laatste ronde klinkt en zij hebben dan nog een voorsprong van ongeveer 40 meter. Als herboren versnellen Thijs en Terence, passeren hun eerdere medevluchters en passeren als nummer twee en drie de finish. Heleen en Peter zijn dan al uit de race.

Voor de laatste wedstrijd verschijnen de M4 rijders aan de startlijn. Ook hier een kleine groep maar wel een wedstrijd met veel strijd. Helaas kunnen de Amstelbochtrijders Johan Boelrijk en Dick Hess niet echt een rol van betekenis spelen. Dick eindigt op plaats 26 en Johan valt buiten de punten met zijn 38e plaats.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie