22 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Beste mensen,

Hierbij het persbericht voor de volgende bijeenkomst van het Alzheimercafé Amsterdam-Oost / Diemen /Duivendrecht in januari 2018.

Met dank voor het plaatsen en verspreiden van de berichten in het afgelopen jaar, wens ik u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Met een hartelijke groet,

mede namens de vrijwilligersgroep van het Alzheimercafé,

Wim Brouwer

Alzheimer Nederland

Alzheimer Café Diemen / Ouder - Amstel / Amsterdam-Oost

Dinsdag 9 januari 2018

Dementie en Rechtsbescherming

Gastspreker: Notaris Peggy-Ann Mokkum

Dementie is van invloed op alle aspecten van ons leven. Meestal gaat de aandacht eerst uit naar de geestelijke en lichamelijke begeleiding en verzorging van wie lijdt aan dementie. Maar dementie kan ook allerlei juridische en financiële problemen met zich meebrengen. Het kan gebeuren dat iemand geen overzicht meer heeft van zijn of haar financiën en vergeet om rekeningen te betalen. Of iemand laat zich door een verkoper aan de deur tot onverantwoorde uitgaven verleiden. Wat te doen als iemand wilsonbekwaam is, maar dat zelf niet kan inzien? Veel zaken kan iemand van tevoren regelen door het maken van een levenstestament. Daarin kunnen een aantal dingen worden vastgelegd die moeten gebeuren als iemand de regie over zijn of haar leven verliest. Ook kan een volmacht worden gegeven aan een vertrouwenspersoon die de belangen van iemand kan behartigen. Over deze en verwante kwesties zal notaris Peggy-Ann Mokkum uit Diemen uitleg geven en met ons in gesprek gaan.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen die op de één of andere manier te maken hebben met dementie: mensen met dementie en hun partners, familie en bekenden, verzorgenden en hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Elke tweede dinsdag van de maand vindt een café-avond plaats, waarin iedere keer een ander thema wordt besproken en ruimte is voor ontmoeting met anderen en uitwisseling van ervaringen.

Locatie: Grand Café Frankendael, Middenweg 116, Amsterdam - Oost

Het Alzheimer Café is open vanaf 19:30 uur. Het programma begint om 20:00 uur en is rond 21:30 uur afgelopen. De toegang is gratis!

Meer informatie en/ of vervoer nodig?

Amsterdam: Femke Schuiling: tel. 06 38 77 75 78; email: fschuiling@dynamo-amsterdam.nl

Ouder-Amstel: Ans Baard, tel. 020 699 40 97, email ansbaard@hotmail.com

Diemen: Janina Poppes (MaDi), tel. 020 314 47 00 (ma, wo en do van 8.30 - 12.30 uur);

email: j.poppes@madizzo.nl

Het Alzheimer Café Diemen, Ouder- Amstel, Amsterdam - Oost is een activiteit van: Buurtzorg, Cordaan, Dynamo, PCOB afd. Diemen, MaDi, en Zonnehuisgroep Amstelland.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie