29 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Dag Wendy, bijgaand bericht was aan mij gestuur; degene wist niet dat dit via de website kan/moet. Ik heb beloofd het rechtstreeks te sturen en zal het bericht ook via 'deel je nieuws' uploaden. Kan dit bericht nog mee in de editie van woensdag a.s.? Bedankt en vriendelijke groet, Mirjam.

Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

---

Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.

https://www.avast.com/antivirus

Nieuwe expositie Dorpshuis Duivendrecht.

Vandaag (31 januari) opent wethouder Cultuur Jacqueline de Maa een nieuwe expositie met werk van zes kunstenaars. Drie van hen zijn in 2017 overleden, waardoor deze expositie een bijzonder karakter heeft. Eén van hen is Ton Albers, hij is op 22 december 2017 overleden. Hij was vooral in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw een landelijk bekende aquarellist. In deze nieuwe epositie zijn enkele van zijn laatste werken te zien.

Vanaf donderdag 1 februari is de expositie te zien tijdens de openingstijden van het Dorpshuis in Duivendrecht.

In Memoriam.

Ton Albers (1923, geboren in Amsterdam en 22 december 2017 overleden in Duivendrecht) is één van de bekendste, actieve kunstenaars van Ouder-Amstel. Hij maakte aquarellen, tekeningen en litho's met een scala aan onderwerpen van bloemstilleven's, stadsgezichten, ballettaferelen, portretten en landschappen. Het zijn prachtige voorbeelden van Hollands impressionisme, verwant aan de Haagse School. Zijn aquareltechniek heeft een bijzondere gelaagdheid waarin het wit van de wolkenpartijen een grote rol speelt.

Albers liet zich onder andere inspireren door Jacob Maris, Hendrik Weissenbruch en Kees Verwey. Hij exposeerde onder meer in het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Singer in Laren en in het Van der Togt Museum in Amstelveen.

Sinds 1974 werkte hij tot vlak voor zijn dood dagelijks in zijn atelier in d' Oude School in Duivendrecht.

Ton Albers laat een groot oeuvre schilderijen na; menig inwoner van Ouder-Amstel is in het bezit van één van zijn aquarellen of litho's. Een groot deel van zijn werken heeft hij nagelaten aan de Stichting Cultureel Erfgoed.  

Later dit jaar zal een uitgebreide expositie gewijd worden aan zijn werken in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie