Cabaret doorbreekt taboe op angst en depressie

11 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN De afgelopen twee seizoenen trok cabaretier Marjolijn van Kooten samen met bekende psychiater Bram Bakker langs de theaters met de succesvolle voorstelling 'Geen paniek', die ging over angst en depressie. Voor het eerste gaven Nederlandse theaters psychische ziekte een podium. De voorstelling werd ongelooflijk goed bezocht. Marjolijn heeft met haar psychiatrisch cabaret een heel nieuwe doelgroep aangeboord.

Ze is nu terug met een nieuwe voorstelling en komt ook bij u in de buurt! In de nieuwe show 'Ik zie de bui al hangen' gaat ze verder met waar ze in 'Geen paniek' gebleven is. Deze voorstelling is op donderdag 1 maart om 20.30 uur te zien in Schouwburg Amstelveen. Gezellige onderwerpen als depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en angst passeren de revue. Hoopvol gaat Marjolijn bij coaches, yogadocenten, ervaringsdeskundigen en psychologen te rade. Maar of het helpt...

Geestige conferences afgewisseld met mooie kleine liedjes, die getuigen van een grote liefde voor taal, Hollandse nuchterheid en een scherp gevoel voor humor. Een combinatie van Kaandorp en Dorrestijn.

Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van Bram Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. "Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is", aldus Van Kooten. Ze schreef eerder al het boek Schijtluis over haar angsten en die van enkele bekende Nederlanders.

Dit is een heerlijke avond zwarte humor om van te smullen. Kaarten reserveren kan via www.schouwburgamstelveen.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie