Stichting Kleinoot: Concert op Vrijdagavond 23 februari om 20.00 uur

15 februari 2018 om 00:00 Activiteiten

Concert in De Kleine Kerk door Aemstel Kwartet en Aemstel Duo.

Het Aemstel kwartet en Aemstel duo treden op vrijdagavond 23 februari op in De Kleine Kerk te Duivendrecht. In wisselende bezetting spelen ze werken van Bach, o.a. een menuet voor cello en fagot, een solo voor viool van Telemann, een pianokwartet van Mozart en delen uit het beroemde pianokwartet van G. van Fauré. Maar ook Ernst Bloch en Carl Maria von Weber staan op het programma. Het belooft een mooi en afwisselend concert te worden.

De bezetting van het Aemstel kwartet en Amstel duo bestaat uit

Mieke van Loon, cello

Els Vermeulen, viool

Margot Näring, altviool

Irene Duijne, piano

Peter de Wit, fagot

De in Duivendrecht woonachtige celliste Mieke van Loon is bij velen bekend. Zij studeerde aan het Amsterdamse Conservatorium bij Anner Bijlame. Na haar studie volgde zij lessen en masterclassess in het buitenland. Zij speelde in veel kamermuziek-ensembles. Ze geeft ook al vele jaren les. Mieke van Loon bespeelt de barokcello, de moderne cello en de viola da gamba.

De violiste Els Vermeulen studeerde viool aan de conservatoria in Brussel, Antwerpen en Leuven. Na haar studie speelde zij in verschillende orkesten in België en Nederland. Daarnaast was zij verbonden aan verschillende muziekscholen.

Margot Näring studeerde viool aan het Brabants Conservatorium en altviool in Brussel. Ze speelt jaren in het Brabants Orkest en Kamerorkest. Zij was hoofdvakdocente altviool in Enschede en docente aan de Muziekschool Amstelveen.

Irene Duijne studeerde aan het conservatorium in Hilversum. Daarna volgde zij vele masterclassen en studeerde zij bij Karel Hilsum. Naast het begeleiden van koren, instrumentalisten en zangers geeft zij met veel plezier pianoles en is ze al dertig jaar verbonden een de muziekschool Ouder-Amstel.

Peter de Wit studeerde fagot aan het conservatorium in Den Haag. Hij kreeg zijn eerste fagotlessen van zijn vader, die fagottist was in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ruim 40 jaar was hij fagottist bij het Nationaal Ballet Orkest.

Datum: Vrijdag 23 februari 2018 om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur

Plaats: De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, 1115 AP Duivendrecht

Entree: € 15,00 inclusief consumpties

Reserveren : www.stichtingkleinoot.nl

Informatie: Gerie Bouman, 020-4160181

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie