Rollend door de gymzaal

15 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Leerlingen van groep 7 van de Ouderkerkse basisscholen krijgen een clinic (S)Cool on Wheels

Alle leerlingen van groep 7 van de drie Ouderkerkse basisscholen maken door (S)Cool on Wheels kennis met hoe het is om te leven en te sporten met een handicap.

De leerlingen van de Jan Hekmanschool en de Amstelschool hebben de clinic begin februari gehad. Zij waren onder de indruk van de clinic en hadden een bijzondere, leerzame zeer geslaagde schooldag. Op maandag 19 maart krijgen de leerlingen van Het Kofschip de clinic.

Hoe zag de clinic (S)Cool on Wheels er op de Jan Hekmanschool uit?

De clinic, bestaande uit een theorie- en praktijkgedeelte, werd gegeven door docent (S)Cool on Wheels John van der Meer, die zelf een beperking heeft.

In het theoriegedeelte in de klas werd gesproken over de soorten handicaps die er zijn en er werden filmpjes over gehandicaptensport getoond. De leerlingen stelden vele vragen aan John. Hierdoor konden de leerlingen zich beter inleven in hoe het is om met een handicap te leven en te sporten.

Na de theorie was het tijd voor de praktijk. De leerlingen waren erg benieuwd hoe het zou zijn om te sporten met een beperking. In de gymzaal hebben zij ervaren hoe het is om in een rolstoel te rijden. Er werden verschillende oefeningen gedaan, van een estafette tot met tweetallen met je eigen stoel de aan jou vasthoudende andere rolstoelgebruiker vooruit trekken.Tot slot speelden de leerlingen een potje rolstoelbasketbal. Dit was ontzettend leuk. 'Kunnen we dit vaker doen?', vroegen de kinderen.

Een ouder van een leerling liet de leerkracht weten: 'Ja, mijn dochter was echt onder de indruk van John. Ze noemde vandaag de mooiste dag dit jaar van school. Dank dat jullie dit de kinderen meegeven!'.

De clinic heeft de leerlingen bewust gemaakt van hoe het is om een handicap te hebben en heeft laten zien dat mensen met een handicap ook kunnen sporten.

De leerlingen van Het Kofschip ervaren dit alles op maandag 19 maart. De drie clinics zijn mogelijk gemaakt dankzij Stichting Onderwijs Steunfonds, Stichting Coherente en Fonds Gehandicaptensport.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie