Zowel bij de C1 en de C2 marathon een overwinning voor De Amstelbocht.

26 februari 2018 om 00:00 Sport

Deze avond de eerste van de twee finaleavonden van de Amsterdamse Marathons. De jury heeft besloten om na vanavond niet een tussenklassement te publiceren. De uitslag daarvan wordt bekend gemaakt op 7 maart na het kampioenschap van Amsterdam.

De avond start met de C1/2 combiwedstrijd.

De C2 met een grote groep maar met alleen de jonkies van De Amstelbocht. Bij de oude garde spelen een aantal zaken als blessures e.d. waardoor zij niet aan de streep verschijnen. De jonkies: Roos Markus, Heleen Compier, Terence Brandse en Thijs Wagenaar laten deze laatste marathon van het seizoen niet lopen en staan, licht bibberend, aan de start, Daarbij worden zij ook nog vergezeld door Mees van Duren die de smaak te pakken heeft en weer van plan is om ervaring op te doen. Bij de C1 geven Bart van Duren en Bart Seegers namens De Amstelbocht acte de présence. De start is wat minder chaotisch dan de voorgaande twee wedstrijden en dat past precies in het strijdplan van Heleen: "Niet meer in het begin gek laten maken en aan het eind flink doorstomen". Het tempo is niet laag maar er wordt meer naar elkaar gekeken. Alle ontsnappingen worden teniet gedaan en de C2-groep begint zich dan ook en masse op te maken voor de eindsprint. Het is Roos Markus die het tempo nog verder weet op te voeren en de laatste bocht als eerste uitkomt en op de streep af dendert. Maar het is Thijs Wagenaar die nog een jump weet te maken en als eerste de streep passeert. Roos wordt tweede en kan het nog gekker, Terence Brandse passeert als derde de streep. Heleen komt enigszins gedesillusioneerd over de streep. Vlak voor het einde is zij gehaakt en ten val gekomen. Helaas geen punten.

Ondertussen is de strijd bij de C1 in volle gang. Vier mannen springen (met Bart Segers) nog 15 ronden te gaan weg en worden niet meer teruggepakt. Het is Bart Seegers die zijn eerste wedstrijd van het seizoen winnend weet af te sluiten. Bart van Duren finisht als vijfde.

D

Bij de dames een serieus peloton deze avond. Daarbij uiteraard ook Evelien Hermsen. Zij is het die na enkele rondes de knuppel in het hoenderhok gooit. Het peloton breekt in stukken. Na twee derde van de wedstrijd begint bij Evelien echter een oude blessure op te spelen. Even lijkt het erop dat het haar gaat lukken om de wedstrijd uit te rijden maar na enkele ronden moet zij toch de wedstrijd verlaten. Deze avond geen punten maar wel een eindresultaat van 100 punten dit seizoen. Daarmee blijft zij tweede in het totaalklassement bij de dames.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie