Kimberley Bos uit Ede kan langer rekenen op de steun van Kelderman Bouw uit Ede.
Kimberley Bos uit Ede kan langer rekenen op de steun van Kelderman Bouw uit Ede. Viesturs Lacis

Extra steun vanuit Kelderman Bouw voor Kimberley Bos

4 januari 2021 om 10:33 Zakelijk

EDE Kelderman Bouw heeft de sponsorovereenkomst met topsportster Kimberley Bos verlengd met twee seizoenen. De Edese skeletonster weet zich tot en met de Olympische Spelen van Beijing in 2022 verzekerd van extra steun van Kelderman, want algemeen directeur Hans Koopman liet haar tevens weten de sponsorbijdrage te verdubbelen.

Kelderman Bouw is al sinds 2018 hoofdsponsor van Kimberley Bos. ‘Sportgek’ Hans Koopman, zag de Edese bij de Olympische Spelen van Pyeongchang op tv en werd direct ‘gepakt’ door haar topsportmentaliteit en onbevangenheid. ,,Ik ben zelf ook fanatiek schaatser en zou ook naar Zuid-Korea gaan om de Spelen als supporter te bezoeken. Maar door een ongeluk belandde ik vlak voor vertrek in het ziekenhuis. Ieder nadeel heeft z’n voordeel, want daardoor heb ik wel alle races van Kimberley kunnen zien”, aldus Koopman, die na die tijd met Kelderman Bouw een betrokken sponsor van Bos werd. ,,Mooi om als Edes bedrijf een Edese topsporter met een missie te kunnen helpen.”

Afgelopen zomer bleek dat eens te meer toen Kimberley Bos het initiatief nam om in Ede een eigen oefen-startbaan te (laten) bouwen, zoals die vroeger ook in Harderwijk werd gebruikt om de start in bobslee en skeleton zo goed mogelijk na te bootsen. Samen met Kelderman Bouw, steigerbouwer Matemco, aannemingsbedrijf Roel van Laar en Vestro metaaltechniek werkte ze een plan uit, maar er bleken uiteindelijk toch veel meer haken en ogen aan te zitten dan gedacht. ,,Mede door een goed gesprek met Hans Koopman kwam ik tot het inzicht dat ik mijn energie, focus en sponsorinkomsten uiteindelijk toch beter kon steken in het perfectioneren van mijn reguliere programma, mijn materiaal en mijn begeleiding. Daar is ook nog heel veel winst te boeken, misschien nog wel meer dan ik met een startbaan in Ede had kunnen bereiken.”

,,Ik heb er ontzettend veel van geleerd, als mens, topsporter én ondernemer. En ik heb gemerkt dat er meerdere mensen, organisaties en bedrijven zijn die een steentje bij willen dragen aan mijn droom de beste van de wereld te worden. Een mooi voorbeeld daarvan is het verlengen en verbeteren van het sponsorcontract met Kelderman Bouw. Hans Koopman heeft dit na het afblazen van het startbaan-project afgelopen zomer al mondeling toegezegd, maar nu hebben we het ook formeel bevestigd. Een enorme steun in de rug”, aldus Kimberley Bos, die dit seizoen uitstekend presteert in de World Cup.

Bij de eerste vier World Cup-wedstrijden in Sigulda (Letland) en Innsbruck (Oostenrijk) eindigde Bostelkens op het podium: drie keer tweede, een keer derde. Nadat ze door alle COVID-19-maatregelenliefst negen weken achtereen in het buitenland verbleef, was Bos in de kerstperiode even in Ede bijhaar familie om vervolgens op 2 januari weer door te reizen naar Winterberg in Duitsland. Daar staatop vrijdag 8 januari de volgende World Cup-wedstrijd op het programma, op 15 en 22 januari gevolgddoor wedstrijden in respectievelijk Sankt Moritz (Zwitserland) en Königssee (Duitsland).Op 11 en 12 februari doet Kimberley Bos mee aan het WK in het Duitse Altenberg en daarna wordthet World Cup-circuit in maart afgesloten op een nog nader te bepalen locatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie