De nieuwe trainer Rudy Möller zittend rechts op foto
De nieuwe trainer Rudy Möller zittend rechts op foto Theo Beumer

Assistent Rudy Möller wordt nieuwe hoofdtrainer Edesche Boys

6 januari 2021 om 09:09 Voetbal

EDE Edesche Boys heeft het lopende contract met assistent-trainer Rudy Möller verlengt en opgewaardeerd.

Eip Janssen

De nu nog als assistent van hoofdtrainer Jan Beumer werkzame Möller is bevorderd tot hoofdtrainer van de Edese vijfdeklasser. Hij zegde voor het seizoen 2021/2022 toe.

,,Rudy ligt goed in de groep en ook het bestuur en supporters zijn positief over zijn bijdrage bij de hoofdmacht”, laat bestuurslid Ron Wien namens de Edesche Boys weten.

,,Ik heb zijn trainingen gezien. Die zijn van een goed niveau. Ook de spelersgroep die ik heb geraadpleegd was onmiddellijk positief. Rudy is een echte clubman waar wij veel vertrouwen in hebben. Hij kent als assistent de groep goed. Dat is een voordeel. Nee, wij zijn niet over een nacht ijs gegaan. Maar anderzijds weten we wat we in huis hebben. En dat gaf bij ons de doorslag. Nu, dat kan in deze coronatijd mooi want er wordt toch niet gespeeld, ga ik aan de slag de groep bij elkaar te houden. Ik heb de overtuiging dat dat lukt. En misschien is de benoeming van Rudy, waarin de spelersgroep volledig inspraak heeft gehad, wel het zetje dat nodig is”, aldus het bestuurslid technische zaken.

TRAINER ,, Ik ben blij dat ik wat terug mag doen voor mijn club. Ben al heel lang lid en sinds de winterstop 2020 samen met Jan Beumer in een avontuur gestapt. Nee, ik had niet verwacht dat Jan (Beumer, red) zou stoppen. Het klikt prima en ik mag met enige regelmaat trainingen leiden”, opent Rudy Möller.

De 29-jarige Edenaar had in de bekende wandelgangen natuurlijk wel gehoord dat zijn naam was gevallen.

,,Dan ga je er over nadenken. En na de gesprekken ben ik alleen maar enthousiaster geworden. Edes oudste voetbalclub mag niet verloren gaan. Ik ga mijn stinkende best doen te zorgen dat de weg die we nu zijn ingeslagen wordt voortgezet.”

De nieuwe trainer begrijpt dat de aanpak die Jan Beumer, huidig trainer en hij (Rudy Möller, red.) als assistent hebben gekozen nog weinig zichtbaar is.

,,Hoeveel wedstrijden hebben we de kans gehad. Minder dan tien wedstrijden inclusief beker. Deze coronaperiode is verschrikkelijk. maar eerder, tijdens de voorbereiding in augustus stond ik met 24 man op het trainingsveld. Voor de Edesche Boys ongekende aantallen. Daar heb ik behoorlijk wat ervaring mee opgedaan”, lacht Möller.

Hij laat zich niet vastpinnen op doelstellingen en dergelijke. ,,Ik ga eerst proberen de huidige groep zover te krijgen dat zij doorgaan. Ik verwacht niet dat er veel spelers stooppen f vertrekken. Daarnaast ken ik het voetbalwereldje vrij goed. Ik ben al aan het bellen geslagen. Bij de Boys moet je als trainer vrij veel zelf regelen. Dat ligt me wel. Ik wil ook nog zeggen dat ik absoluut geen speler/trainer wordt. Die combinatie heb ik nooit begrepen. jezelf inwisselen geeft alleen maar gezeur”, meent de nieuwe hoofdtrainer.

Edesche Boys heeft ook bijna de rest van de staf rond. André van de Kraats, John Burgers en Erik van Eldik, en Martin van der meulen blijven bij de hoofdmacht betrokken. Het enige wat ik nog moet invullen is volgend seizoen een assistent-scheidsrechter. ,,Ook daarvoor heb ik een kandidaat. Dat komt goed. Ede is nog niet van de Edesche Boys en mij af”, besluit Möller optimistisch.

De spelersgroep van de Edesche Boys werd gisteravond (dinsdag, red.) ingelicht over het genomen besluit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie