IC-specialist David Tjan wordt als eerste gevaccineerd in het Ziekenhuis Gelderse Vallei.
IC-specialist David Tjan wordt als eerste gevaccineerd in het Ziekenhuis Gelderse Vallei. Ted Walker Fotografie

Vaccinatie nu ook in ZGV: ‘Heel blij dat deze dag is aangebroken’

7 januari 2021 om 14:07 Corona

EDE De eerste prik heeft plaatsgevonden. Het coronavaccin heeft nu ook het Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) bereikt en daar worden de komende dagen meer dan 300 personeelsleden ingeënt. Als eerste was IC-specialist Dave Tjan aan de beurt. ,,Ik ben heel blij dat deze dag is aangebroken”, gaf hij in een eerste reactie aan.

Ted Walker

In zijn werk staat hij aan het front in de strijd tegen Covid-19. ,,Ik zie de ergste patiënten bij ons op de IC”, legt hij uit. ,,Daarom ben ik enorm blij dat het vaccin er nu is. Ik heb zelf ook Covid gehad, gelukkig niet ernstig, maar ik was wel bang.” De impact op de maatschappij en op patiënten is enorm en volgens de arts is het vaccin daarom een goed teken. ,,Ik geloof ook dat dit gaat werken en ben niet bang voor de bijwerkingen”, richt hij zich tot de mensen die zich zorgen maken om het vaccin. ,,Tuurlijk, als je iets ingespoten krijgt dan denk je, ‘wat gaat dit doen?’, maar de richtlijnen zijn sterk. Er zijn tienduizenden mensen ingeënt en de bijwerkingen zijn heel goed beheersbaar.”

Volgens de arts zijn de resultaten van het vaccin wat nu gebruikt wordt, die van BioNtech/Pfizer, erg goed. ,,Ik heb er alle vertrouwen in.”

Janneke Drok, communicatieadviseur van het ziekenhuis, geeft aan dat tot en met aanstaande maandag meer dan driehonderd personeelsleden gevaccineerd zullen worden. ,,Statistisch gezien is het vrijwel niet mogelijk dat er ernstige bijwerkingen zullen optreden bij een grote groep personeelsleden, maar we zijn uitermate voorzichtig. Zo moet iedere gevaccineerde bijvoorbeeld eerst een kwartier op de stoel zitten om af te wachten of er een allergische reactie zal optreden”, geeft Drok desgevraagd aan.

IC-specialist David Tjan wordt als eerste gevaccineerd in het Ziekenhuis Gelderse Vallei.
Mail de redactie
Meld een correctie

Ted Walker
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie