Lezing met Laurens ten Kate via ZOOM

7 januari 2021 om 20:39 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Lezing met Laurens ten Kate

Lezing over de joods-Amerikaanse filosofe Hannah Arendt (1906-1975) 

LEZING via ZOOM: Vooraf opgeven bij info@vrijzinniglunteren.nl. Je krijgt dan de link toegestuurd.

De joods-Amerikaanse filosofe Hannah Arendt is enorm in de aandacht, omdat zij een heel andere visie op de samenleving en de politiek heeft ontworpen dan die van het neoliberale denken dat thans zo dominant is. Het neoliberalisme is niet alleen een economisch systeem, maar gaat uit van een diep geworteld modern mensbeeld, dat in de ‘culturele genen’ van ons allemaal zit. Dat mensbeeld werd al verwoord door de filosofen van de Verlichting, zoals Hobbes, Locke en Rousseau, zoals Lammert Kamphuis onlangs laat zien.

Laurens ten Kate leidt u in Arents’ werk in en sluit aan bij Kamphuis’ recente boek Filosofie voor een weergaloos leven; hij laat zien dat beiden vernieuwende, vrijzinnige perspectieven bieden op hoe we anders in de wereld kunnen staan.

Tijd: 10.30 – ± 11.30 uur

Personalia: Laurens is hoofdocent filosofie en religiewetenschap en bijzonder hoogleraar vrijzinnige religiositeit en humanisme, beide aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. Hij verzorgde recentelijk masterclasses over Arendt en over neoliberalisme aan de Internationale School voor Wijsbegeerte te Leusden.

 Zondag 17 januari van 10:30 tot 11:30 uur

Het Witte Kerkje
Dr. Kimmijserlaan 28
6741 DR Lunteren

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie