Afbeelding
IBSF

Kimberley Bos moet achterstand goed maken

8 januari 2021 om 15:29 Overig

EDE Kimberley Bos staat na de eerste run van de World Cup skeleton in het Duitse Winterberg op de zesde plaats. De Edese klokte 57.77, een kleine twee tienden achter de winnaar van de run, de Duitse Tina Hermann.

Het is de vijfde wedstrijd in het World Cup seizoen en in de eerste vier wedstrijden stond Bos steeds op het podium. Met de vorm zit het dus wel goed en Winterberg is bovendien de thuisbaan van de Edese. Omdat de wedstrijd ook geldt als Europees Kampioenschap, ligt er ook nog eremetaal in het verschiet.

De eerste heat lag het onnoemlijk dicht bij elkaar. De top 5 van deze heat lag binnen 9 honderdsten van elkaar, met de Duitse Tina Hermann met 57.58 als snelste van het stel. Hermann lag lange tijd achter op de Russische Elena Nikitina, aan het begin zelfs acht tienden. Maar gaande haar race maakte ze steeds een beetje goed en na een ‘alles-of-niets’ laatste bocht had de Duitse op de meet had twee honderdsten voorsprong.

Kimberley Bos, als elfde van start, begon goed aan haar eerste heat en leek zich prima te mengen in deze top 5. Op de eerste vier meetmomenten lag ze zelfs voor op Hermann, al nam de marge gaandeweg wel af. Vanaf meetpunt 5 lag de Edese iets achter en dat was op de meet ook zo. Bos klokte 57.77, op dat moment de zesde tijd.

De tweede heat van de wedstrijd is later vanmiddag.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie