Afbeelding
Top 10 grootste techbedrijven

Coronavirus: vijf bedrijven floreren ondanks de lockdown

12 januari 2021 om 13:24 Partnercontent

De pandemie van het Coronavirus heeft de meeste landen gedwongen om een of andere vorm van lockdown-maatregelen te nemen en hun grenzen te sluiten. 

Hoewel dit een aanzienlijke tol heeft gehad op de economieën van de afzonderlijke landen en op de wereldeconomie, zijn sommige bedrijven erin geslaagd om ondanks, of in sommige gevallen vanwege de lockdowns, succesvol te blijven. In deze lijst gaan we over de vijf bedrijven die het erg goed deden tijdens de lockdowns.

 Zoom

Zoom is misschien wel het bedrijf dat het meeste succes heeft gehad van de pandemie en de daaropvolgende lockdown. Het kwam voort uit relatieve onbekendheid om de virtuele vergaderruimte te domineren en de meeste virtuele lessen en vergaderingen worden nu op Zoom gehouden.

Nu bedrijven beginnen te beseffen dat hun werknemers productief vanuit huis kunnen werken, zullen sommigen onvermijdelijk beginnen te twijfelen aan de noodzaak om miljoenen te besteden aan het betalen van huur en het onderhouden van hun kantoorruimte. Sommigen zullen misschien nooit meer in een kantooromgeving aan het werk gaan en dit zal het succes van Zoom verder beïnvloeden.

Phizer en Moderna

Zoals te verwachten was, stegen de voorraden Phizer en Moderna enorm toen ze de ontwikkeling van een vaccin tegen het Coronavirus aankondigden. Hoewel Phizer een gevestigde naam is in de farmaceutische industrie en deel uitmaakt van de Fortune 500-bedrijven, is Moderna een relatief nieuwe concurrent die 10 jaar geleden werd opgericht. 

Newmont

De sterke stijging van de goudprijs midden in de pandemie heeft een aanzienlijk positief effect op Newmont, de grootste goudproducent ter wereld. Dankzij de aanzienlijke reserves en de overname van zijn belangrijkste rivaal, GoldCorp, kan Newmont nog 10 jaar consequent goud produceren.

Prosus

Prosus is de internetactiva-divisie van Naspers, een Zuid-Afrikaans internetbedrijf voor consumenten gevestigd in Nederland. Dankzij het belang in het Chinese bedrijf Tencent dat WeChat ontwikkelde en wiens dochteronderneming Fortnite en ontwikkelde en later ook Riot Games, ontwikkelaar van League of Legends overnam, konden Prosus-aandelen recordhoogtes bereiken. Mensen die thuis zaten verdiepen zich steeds meer in gamen en het succes van Prosus tijdens lockdowns is vooral daar aan te wijten.

Eet gewoon afhaalmaaltijden

Just Eat Takeaway is een bezorgservice voor eten in Nederland. Natuurlijk bloeiden de voedselbezorgingsbedrijven tijdens de pandemie, maar door de fusie met takeaway.com werd het de grootste voedselbezorgdienst in Europa. Het probeert nu door te dringen op de Amerikaanse markt.

 Het succes van deze bedrijven toont aan dat de lockdown-maatregelen de economie niet volledig hebben gedecimeerd en er is een lange lijst van bedrijven, zowel start-ups als gevestigde reuzen die in staat zijn economieën voorbij de lockdowns te leiden. Hoewel we het over lockdowns hebben, kan het zinvol zijn om te volgen wanneer landen deze zullen verzwakken of opheffen, aangezien dit een zeer sterk Forex-signaal zou afgeven voor degenen die betrokken zijn bij valutaspeculatie. Informatie hierover is direct beschikbaar. Als u zich in Nederland bevindt, wilt u misschien regelmatig de Nederlandse Kamer van Koophandel-pagina raadplegen over de lockdowns.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie