Jacky van de Pol reikt de bokaal uit aan Bart Siezen.
Jacky van de Pol reikt de bokaal uit aan Bart Siezen. Ted Walker
Advertorial

Flannagan’s heeft mooiste etalage van 2020

13 januari 2021 om 14:07 Zakelijk

EDE De Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE) hield in de afgelopen decembermaand de verkiezing van de mooiste etalage. Er werd enthousiast gestemd via de Facebookpagina van Ede Centrum. En alhoewel er meerdere, prachtige etalages te bewonderen waren in het centrum van Ede, liep de winnende etalage al snel op kop en gaf de rest het nakijken.

door Ted Walker

Het was Irish Pub Flannagan’s aan de Notaris Fischerstraat die er vandoor ging met de bokaal en een lekkere vlaai, maar vooral met de eer. ,,Dat is het zeker’’, zegt Bart Siezen, eigenaar van Flannagan’s. ,,Het was weer een spannende strijd. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik de bevestiging kreeg dat we hadden gewonnen. Of ik het echt zo belangrijk vind? Jazeker. Ik vind kerst sowieso een hele mooie tijd. Dit jaar kreeg de kersttijd een nog specialer tintje en het aankleden van de etalage ook. Om te beginnen vind ik het zelf ontzettend leuk om te doen. Mensen verklaren me wel eens voor gek dat ik die boom weer helemaal op het dak ga zetten en aankleed, maar ik vind het gaaf’’, legt Siezen met twinkels in zijn ogen uit.

FIJN GEVOEL Maar zijn eigen plezier is niet het allerbelangrijkste. ,,Nee zeker niet’’, gaat hij verder. ,,Ik weet dat mensen er ook van genieten om in een mooie winkelstraat rond te lopen. Door onze etalage zo gezellig te maken dragen we ook bij aan de sfeer in het centrum en geven we mensen een fijn gevoel. En dat vind ik met name belangrijk. We doen dit ieder jaar, maar zoals gezegd was dit natuurlijk een jaar met een rauw randje. Als wij dan bij kunnen dragen aan gemoedelijkheid en een gezellige sfeer, dan doe ik dat met heel veel plezier. Uiteindelijk blijken we daar ook ruitentroef mee te hebben in deze competitie, en dat is natuurlijk helemaal prachtig.’’

RAAR Flannagan’s bestaat alweer 17 jaar. Normaal gesproken is de wintertijd ‘booming business’ voor Siezen en zijn collega’s. Maar nu zitten ook de deuren van Flannagan’s op slot. ,,Het is wel raar hoor’’, zegt Siezen. ,,Een Ierse pub staat voor huiselijkheid en warmte. Als je bij ons alleen binnenkomt en je gaat aan de bar zitten dan kun je binnen vijf minuten een leuk gesprek hebben met iemand die je niet kent. En nu is het stil. Maar: het komt goed, daar ben ik van overtuigd.’’

(De tekst gaat onder de foto verder)


Flannagan’s Irish Pub rond de kerstdagen. - Ted Walker

HART De eigenaar van de Irish Pub geeft hiermee wat betreft Jacky van de Pol van de SBE een mooi signaal af. ,,Als je als horecaondernemer al zo lang dicht zit en dan toch zo enorm uitpakt dan zegt dat wat ons betreft dat je hart hebt voor je zaak, voor Ede Centrum en voor de gemeenschap. Hij deed het niet alleen voor zijn zaak, want die zit dicht. Ook naar andere ondernemers is dit een mooi signaal; doe mee, laat je hoofd niet hangen en laten we zorgen dat het straatbeeld in ieder geval vrolijk is’’, zegt Van de Pol.

SCHOUDERS ERONDER ,,Ik hoop dat dit zo is’’, reageert Siezen. ,,Dat collega ondernemers er ook wat energie en hoop uit putten. Wij geven in ieder geval niet op, de handdoek gaat niet in de ring. Al moet ik in maart ook nog dicht. Koste wat het kost, wij blijven bestaan. ‘Keep the lights on’, schouders eronder en door. Het komt echt wel goed’’, aldus Bart Siezen tot besluit.

Marrika’s Bloem en Stijl werd tweede en Sari Marijs eindigde op een verdienstelijke derde plek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie