Afbeelding
G.P.Oostindie

Streep door zaalcompetities volleybal en zaalkorfbal

13 januari 2021 om 09:47 Korfbal

EDE Volleybalbond Nevobo en korfbalbond KNKV hebben een streep gezet door de zaalcompetities seizoen 2020/2021.

Eip Janssen

Beide bonden geven aan dat zij na de verlenging van de lockdown in verband met het coronavirus geen ander besluit konden nemen. In alle klassen onder de Korfbal League (en Reserve Korfbal League) zal dit seizoen geen zaalcompetitie plaatsvinden. Dat betekent dat CKV Reehorst geen zaalkorfbalcompetitiewedstrijden zal spelen. Een verantwoorde start van de zaalcompetitie op 6 februari – het laatst mogelijke moment in de eind oktober door het KNKV opgestelde routekaart – is voor de bonden niet meer mogelijk.

Het niet doorgaan van de zaalcompetitie in alle klassen onder de Korfbal League – die als topcompetitie een uitzonderingspositie heeft gekregen en dus wel mag starten – heeft gevolgen voor alle korfbalverenigingen. Meer informatie over onder andere de veldcompetitie volgt de komende dagen laat het KNKV weten. Dit besluit geldt dus niet voor DVO/Accountor, uitkomende in de Korfbal League. De Bennekommers beginnen zaterdagavond om 19.30 bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen aan de competitie.

VOLLEYBAL Ook door de volleybalcompetitie waaraan het Edese TweeVV en BSVO (Otterlo) meedoen, vervalt. Dit is de tweede competitie op rij die niet wordt afgemaakt. De Nevobo laat weten: De huidige lockdownmaatregelen blijven tot in ieder geval 10 februari van kracht waardoor het helaas onmogelijk blijkt om de huidige competitie uit te spelen. Daarom is besloten dat er geen promotie/degradatie (P/D) plaatsvindt. Dit houdt in dat het dit seizoen ook niet meer mogelijk is een (halve) competitie uit te spelen. Dit geldt voor de niveaus Topdivisie en lager. 

Zodra het coronavirus het toelaat, organiseren we wel wedstrijden. Deze wedstrijden vinden zoveel mogelijk plaats conform de resterende wedstrijdschema’s binnen de huidige poules. Zoals eerder aangegeven vindt er geen P/D plaats, maar zorgen we er hiermee voor dat er weer zoveel mogelijk gevolleybald kan worden. Uiteraard zullen we eerst inventariseren welke teams willen spelen.

NIEUWE SEIZOEN ,,We (Nevobo) gaan ons in de aankomende periode voorbereiden op het volgende seizoen. We hebben al de mogelijkheid geboden voor horizontale instroom op hogere niveaus. Voor de niveaus 1e klasse en lager gaan we met de Bondsraad in gesprek om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk teams op hun eigen niveau kunnen spelen. Hier verwachten we binnenkort over te kunnen informeren’’, aldus de volleybalbond in een bericht.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie