Afbeelding
Wouter van Dijk

Minder woningen verkocht in vierde kwartaal; woningprijzen stijgen door

17 januari 2021 om 10:30 Wonen

EDE In het vierde kwartaal van 2020 zijn in de regio Ede 719 woningen verkocht. Dat is een afname van 1,6 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder en ook anders dan in het derde kwartaal van 2020 toen er nog een stijging van het aantal verkochte woningen van 2,9 procent te zien was.

De gemiddelde verkoopprijs steeg in de regio Ede net als in vrijwel het hele land wel gestaag door. In het vierde kwartaal wisselde een woning in de regio Ede voor gemiddeld 360.000 euro van eigenaar. Dat is een stijging van 14,7 procent ten opzichte van het vierde kwartaal in 2019. In het derde kwartaal van 2020 lag de gemiddelde verkoopprijs in de regio Ede nog op 352.000 euro.

Dat blijkt uit cijfers die de NVM heeft gepubliceerd. De makelaarsvereniging spreekt van een ,,ongekend harde” stijging van de woningprijzen. Lees er meer over op de website van de NVM (klik hier).

Kijk in onderstaande interactieve kaart voor de cijfers per regio. Klik op een regio voor meer informatie.


De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van makelaars die bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zijn aangesloten. De NVM-regio Ede bestaat naast de gemeente Ede uit de gemeenten Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Wageningen en Scherpenzeel en de plaats Amerongen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie