MHC Ede moet afwachten
MHC Ede moet afwachten Theo Beumer

Handbalcompetitie stopt, hockeyers moeten afwachten

16 januari 2021 om 18:13 Overig

EDE Het coronavirus blijft zich zo grillig gedragen dat de lockdown is verlengd. Dat brengt het mogelijk afronden van de competitie voor de handballers en hockeyers in grote problemen.

Eip Janssen

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft dan ook besloten de competities niet meer te hervatten. Promotie en degradatie komen te vervallen.

Het NHV laat nog wel weten indien mogelijk een alternatieve competitie voor verenigingen op te zetten. Maar dat plan kan pas op zijn vroegst in april mogelijk worden gerealiseerd.

Bovenstaande heeft als gevolg dat HV Reehorst in de landelijke tweede divisie de competitie 2020/2021 na slechts drie gespeelde wedstrijden als een tweede verloren seizoen kan beschouwen.

HOCKEY De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) denkt dat om de hockeycompetities van de jeugd en de senioren volwaardig te kunnen uitspelen, dit kan als uiterlijk half maart het seizoen gestart wordt. In dat geval, met een mogelijke aanpassing van het format, kan de competitie worden afgesloten met promoties of degradaties.

Daarvoor heeft de KNHB enkele scenario’s op het oog:

-- De play-off of kampioenschappen vervallen, die data worden gebruikt om de reguliere competitie af te maken. De stand na de reguliere competitie is de eindstand.

-- De competitie wordt stopgezet nadat alle clubs één keer tegen elkaar hebben gespeeld. Op basis van de stand op dat moment worden de competitieteams in twee poules verdeeld (een kampioens-/promotiepoule én een degradatiepoule) en speelt iedereen in de poule een keer tegen elkaar. Op basis van de eindrangschikking in de poule volgen de reguliere play-offs of kampioenschappen. Is daar geen ruimte meer voor op de speelkalender, dan gelden de eindstanden in de poules.

-- Er wordt een play-off-serie gespeeld op basis van de stand nadat iedereen een keer tegen elkaar heeft gespeeld. Poules worden verdeeld in drie groepen van vier. Elke poule speelt in halve finales en een finale.

Wel deelt de hockeybond op haar site nog mede: ‘Omdat de verwachtingen voor de heel korte termijn nog niet positief zijn, heeft de competitieleiding van de KNHB ervoor gekozen op dit moment nog géén detailscenario’s te publiceren over wanneer de competities worden hervat en hoe de competitieformats er dan uit gaan zien.’

HV Reehorst is klaar
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie