Ageeth Ouwehand
Ageeth Ouwehand BDU Archief

‘s Heeren Loo: ‘We zijn overgestapt van ernstige naar zeer ernstige situatie’

20 januari 2021 om 16:06 Corona

EDE Zorggroep ‘s Heeren Loo heeft haar situatie van ‘ernstige situatie’ naar ‘zeer ernstige situatie’ veranderd: ,,Door de risicovolle combinatie van de Britse variant van het coronavirus en de begonnen vaccinatiecampagne.” Dat schrijft de zorggroep in een persbericht. 

De zorggroep gaat op maat afspraken maken met verwanten en familie rond bijvoorbeeld bezoek en logeren. Ook krijgen medewerkers die ‘s avonds en ‘s nachts moeten werken, zodra de avondklok ingaat een werkgeversverklaring, maar alleen op de avonden dat ze moeten werken. 

,,Het is belangrijk dat we corona, en de Britse variant, onder controle krijgen’’, zegt Ageeth Ouwehand, in de raad van bestuur verantwoordelijk voor het zorgbeleid. ,,Corona bestrijden is belangrijk voor ons allemaal, en vooral voor onze cliënten die uiterst kwetsbaar zijn.” 

Naast de inachtneming van de avondklok zodra die ingesteld wordt, volgt ‘s Heeren Loo ook de maatregel van maximaal één bezoeker per dag, per huishouden. Bezoek krijgen of uit logeren gaan blijft mogelijk, volgens Ouwehand. ,,Maar we willen het vaccinatieprogramma, zo ontzettend belangrijk voor onze vaak zeer kwetsbare cliënten, niet in de weg zitten’’. De gevaccineerde cliënten moeten nog hun tweede prik krijgen. ,,Daarom mogen ze niet ziek worden, want dan zou het vervolg van de vaccinaties kunnen verstoren. Daarnaast is het van groot belang dat onze medewerkers natuurlijk hun werk kunnen blijven doen.’’ Volgens de organisatie komen de coronabesmettingen in ‘s Heeren Loo vooral van buitenaf. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie