Afbeelding
Rechtspraak

RRReis introduceert nieuwe Gelderse haltetaxi

20 januari 2021 om 17:10 Verkeer en vervoer

EDE/REGIO Er komt een nieuwe haltetaxi in Gelderland per 1 januari 2022: de ‘HaltetaxiRRReis’. Het is een Gelders deeltaxisysteem, bedoeld om de bereikbaarheid te vergroten. Dat is vooral voordelig voor de kleinere woonkernen, dun bevolkte gebieden en wijken waar een reguliere bus niet meer rendabel is, aldus de vervoersmaatschappij. 

De haltetaxi vervoert mensen vanaf een halte naar een busstation of treinstation binnen een straal van 15 km op basis van een OV toets. De reis kan ook van halte naar halte zijn indien er geen OV alternatief is. Vanaf het bus-of treinstation kan dan de reis worden vervolgd. HaltetaxiRRReis is de verbeterde versie en opvolger van het huidige OV-vangnet dat nu nog door de gemeenten wordt uitgevoerd in combinatie met het doelgroepenvervoer (vervoer van mensen met een WMO-indicatie en leerlingenvervoer). 

HaltetaxiRRReis moet vooraf gereserveerd worden. Een rit aanvragen kan via de reisplanner van RRReis en de RRReis-app, of telefonisch. De reis wordt gemaakt met een duurzaam elektrisch aangedreven voertuig. Over het algemeen zijn dit personenauto’s. Het kan zijn dat de haltetaxi gedeeld moet worden met een medepassagier.

REISTIJDEN De haltetaxi rijdt op tijden die aansluiten bij de openingstijden van het OV: Maandag tot en met vrijdag van 06:00 uur tot 01:00 uur, Zaterdag, zondag en op officiële feestdagen van 08:00 uur tot 01:00 uur. Reizen buiten de provincie is mogelijk. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie