De SAM School- en Junior Olympiade worden verplaatst naar september. Het najaar biedt meer perspectief om kinderen een prachtige dag te bieden vol sport, cultuur en plezier.
De SAM School- en Junior Olympiade worden verplaatst naar september. Het najaar biedt meer perspectief om kinderen een prachtige dag te bieden vol sport, cultuur en plezier. Sportservice de Vallei

SAM School Olympiade verplaatst naar september

21 januari 2021 om 15:24 Lokaal Deel je nieuws

Nog slechts drie maanden en dan staat de SAM School en Junior Olympiade van Sportservice Ede en Cultura op het programma. Gezien de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft de organisatie, in samenspraak met de gemeente Ede, besloten om het evenement te verplaatsen naar september. Het najaar biedt meer perspectief om kinderen een prachtige dag te bieden vol sport, cultuur en plezier. Dat ze elkaar kunnen ontmoeten en samen spelen.

De SAM School en Junior Olympiade is het grootste jaarlijkse sport- en cultuurevenement voor de basisscholen uit de gemeente Ede. Vijfduizend kinderen maken, verdeeld over twee dagen, kennis met het enorme en gevarieerde aanbod van sport- en cultuuraanbieders in de gemeente. Elk jaar weer is het een feest om op sportpark Peppelensteeg het plezier en enthousiasme van de kinderen te ervaren.

Het evenement zou in april rondom de Koningsspelen worden gehouden, maar vanwege corona is de kans groot dat het dan niet kan. Weer een jaar overslaan, zoals in 2020, betekent een teleurstelling voor de kinderen. Zij kijken elk jaar uit de naar sport- en cultuurdag. Daarom wordt een moment gekozen dat de kans op doorgang groter maakt, donderdag 23 september en vrijdag 24 september.

Samen  met de organisatie van de Koningsspelen wordt wel gewerkt aan een leuk alternatief in april. Zodra hier meer over bekend is wordt dat uiteraard bekend gemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie