Afbeelding
Ted Walker

Geen kamerverhuur op Lindenhorst

12 mei 2018 om 07:32 lokaal

EDE Het college van burgemeester en wethouders van Ede blijft er bij om ondanks bezwaren kamerverhuur in het pand Lindenhorst niet toe te staan.

Jan de Boer

Vanuit de wijk Veldhuizen in Ede is in 2017 om handhaving verzocht tegen het gebruik van een woning in deze wijk voor kamerverhuur aan vijf studenten. Dit gebruik is volgens Ede strijdig met het bestemmingsplan doordat dit niet strookt met de definitie van "woning" in het bestemmingsplan. ,,Op grond hiervan mag een woning worden gebruikt door maximaal één huishouden. Vijf studenten vormen meer dan één huishouden."

In 2017 hebben de drie gemeenschappelijke eigenaren van de woning elk een dwangsombesluit ontvangen. Zij moeten zorgen dat ze de verhuur van de woning voor kamerbewoning voorgoed staken. Tegen de dwangsomopleggingen is door de advocaat namens de eigenaren bezwaar gemaakt. Kern van het bezwaar is dat er geen relatie zou bestaan tussen de bestemming "wonen" en de begripsbepaling voor "woning". Hierdoor zou deze begripsbepaling volgens de eigenaren geen
juridische betekenis hebben en zouden meer woonvormen in de woning zijn toegestaan, zoals kamerbewoning.

De commissie voor de bezwaarschriften volgt de redenering van de advocaat en ziet mede op basis van jurisprudentie aanleiding het bezwaar gegrond te verklaren. En adviseert daarom het bestreden besluit te herroepen en het verzoek om proceskostenvergoeding te honoreren. Het college gaat niet akkoord met het advies van de commissie. En besluit het bezwaar ongegrond te verklaren en het bestreden besluit in stand te laten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie