Een groep kinderen klaar om te gaan skeeleren tijdens de SAM Sportweek Zomer.
Een groep kinderen klaar om te gaan skeeleren tijdens de SAM Sportweek Zomer. Sportservice Ede

SAM School Olympiade verplaatst naar september

22 januari 2021 om 13:58 Evenementen

EDE SAM School en Junior Olympiade, het grootste jaarlijkse sport- en cultuurevenement voor basisscholen uit de gemeente Ede, wordt verplaatst naar 23 en 24 september. Het evenement stond gepland voor april, rondom de Koningspelen, maar kan volgens de organisatie gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus geen doorgang vinden. 

,,Het najaar biedt meer perspectief om kinderen een prachtige dag te bieden vol sport, cultuur en plezier. Dat ze elkaar kunnen ontmoeten en samen spelen’’, aldus de organisatie. 

Het sport- en cultuurevenement wordt jaarlijks georganiseerd door Sportservice Ede en Cultura in sportpark Peppelensteeg. In twee dagen tijd maken zo’n vijfduizend kinderen kennis met het gevarieerde aanbod aan sport en cultuur dat de gemeente te bieden heeft. In 2020 werd het evenement afgelast vanwege het coronavirus. De organisatoren willen dat in 2021 voorkomen omdat dat een teleurstelling voor de kinderen zou zijn. ,,Zij kijken elk jaar uit naar de sport- en cultuurdag.”

Het event is in samenspraak met gemeente Ede verplaatst. Met de organisatie van de Koningsspelen wordt gewerkt aan een alternatief in april. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie