Aeres MBO in Ede is opnieuw uitgeroepen tot beste groene school (AOC) van Nederland.
Aeres MBO in Ede is opnieuw uitgeroepen tot beste groene school (AOC) van Nederland. Ella van de Giessen
Advertorial

Aeres MBO weer beste groene school

27 januari 2021 om 13:48 Onderwijs

EDE Aeres MBO is de beste groene school (AOC) van Nederland volgens de Keuzegids mbo 2021. Aeres MBO behaalt net als in 2020 de eerste plaats en staat sinds het verschijnen van de Keuzegids in 2010, onafgebroken in de top drie van de ranglijst.

,,Natuurlijk zijn we wederom blij met dit mooie resultaat. Helaas kunnen we in dit coronatijdperk deze prestatie niet gezamenlijk vieren of er al te lang bij stilstaan”, aldus algemeen directeur Truda Kruijer. ,,Nu we onderwijs verzorgen in coronatijden, betaalt onze focus op goed onderwijs zich uit. We tonen wendbaarheid, doen nieuwe vaardigheden op en stellen alles in het werk om onze studenten goed onderwijs te bieden. Het zijn dit type kwaliteiten van Aeres MBO waar we altijd al op konden bouwen maar die ons nu merkbaar ondersteunen in onverwachte tijden.” Volgens Kruijer is een groot compliment voor alle medewerkers meer dan ooit op zijn plaats.

De studenten van Aeres MBO zijn over alle opleidingen gemiddeld of bovengemiddeld tevreden. Ook geven zij Aeres MBO als school al jaren een hoog gemiddeld rapportcijfer. In de Keuzegids is per cluster aangegeven hoe iedere school scoort op feiten, prestaties en oordeel van studenten. De kracht van Aeres MBO is dat de basiskwaliteit op orde is waardoor er zeer zelden onder het gemiddelde gescoord wordt.

ONLINE OPEN DAG In Almere, Barneveld, Dronten, Ede, Emmeloord, Nijkerk en Velp biedt Aeres MBO opleidingen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, (agrarische) techniek, voedselproductie en voedselverwerking, teelt en biologisch-dynamische land- en tuinbouw. Studenten die hun vmbo of havo diploma gehaald hebben, kunnen hier hun beroepsopleiding volgen. Veel scholen van Aeres MBO hebben binnenkort een online open dag. Meer informatie is te vinden op www.aeresmbo.nl/agenda en op de websites van de locaties.

AERES Aeres MBO is onderdeel van Aeres. Sinds 1 juni 2020 is Aeres bestuurlijk gefuseerd met Nordwin College. Samen vormen zij één sterke onderwijs- en kennisorganisatie met focus op Agro, Food en Leefomgeving. In Noord- en Midden-Nederland bieden we onderwijs op vrijwel alle niveaus: praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo. Daarnaast verzorgen zij onder meer cursusonderwijs en toegepast onderzoek.

Meer informatie op www.keuzegids.nl en www.aeresmbo.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie