De spoedzorg geldt als één van de uitzonderingen
De spoedzorg geldt als één van de uitzonderingen Job Oldegbers

Dit is wat je als bezoeker van Ziekenhuis Gelderse Vallei moet weten over de avondklok

26 januari 2021 om 10:27 Corona

EDE Wie met spoed naar het ziekenhuis moet tijdens de avondklok, heeft daar geen verklaring voor nodig. Dat meldt ziekenhuis de Gelderse Vallei op hun website. Sinds zaterdag 23 januari geldt in Nederland vanaf 21.00 uur de avondklok. Iedereen die tussen 21.00 en 4.30 uur op straat is, moet daarvoor een geldende reden hebben. Voor het ziekenhuis gelden er uitzonderingen.

Voor spoedzorg blijft de Gelderse Vallei open. De patiënt kan in geval van spoed of na verwijzing door de huisartsenpost naar het ziekenhuis komen. Ook voor mantelzorgers en ontslag uit het ziekenhuis tijdens de avondklok gelden uitzonderingen. Hier is wel een geldende verklaring voor nodig.

De avondbezoektijden zijn tussen 17.00 en 19.00 uur, zodat bezoekers op tijd thuis kunnen zijn. Let wel op: er mag één bezoeker per bezoekmoment langskomen. De reguliere bezoektijden van Ziekenhuis Gelderse Vallei vallen niet in de avondklok. Hier is geen eigen verklaring voor nodig.

Ook tijdens een afspraak met het ziekenhuis, is het de bedoeling dat je alleen komt. Het is mogelijk om een begeleider via de telefoon te laten meeluisteren, als dit verder niet naar buiten wordt gebracht, zo meldt het ziekenhuis op social media.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie