Afbeelding
cultura-ede.nl

Livestream voorstellingen en concerten bij Cultura

27 januari 2021 om 16:23 Podiumkunsten

EDE Cultura gaat voorstellingen en concerten vanaf februari via livestream aanbieden. Het theater is op zoek gegaan naar een manier om het theaterprogramma alsnog bij de bezoekers te krijgen, nu de deuren voorlopig dicht blijven.

Gerry Poelert, directeur/bestuurder van Cultura: ,,We krijgen van bezoekers terug dat ze het theater erg missen. Het is natuurlijk anders dan het bijwonen van een live voorstelling, maar is het ontzettend fijn dat we kunnen streamen en toch theater te kunnen blijven aanbieden. We onderzoeken hiermee een manier om een constant cultureel aanbod te kunnen blijven brengen, ongeacht de wisselende maatregelen die van invloed zijn op het open kunnen gaan van ons theater.”

Een aantal artiesten wilde graag hun geplande voorstelling spelen en via livestream beschikbaar maken. De voorstellingen worden live gespeeld in de theaterzaal van Cultura en als bezoeker kijk je eenvoudig vanuit huis rechtstreeks mee vanaf je computer, laptop, tablet of telefoon.

De zussen Beatrice en Vera van der Poel komen op zaterdagavond 6 februari met een muzikale avond vol bekende songs en inside story’s over de Zweedse hitmachine ABBA. De zingende zussen Beatrice en Vera van der Poel zingen het repertoire van ABBA op een bijzondere manier, zoals de liedjes geschreven zijn: bij de piano.

Op zaterdagavond 13 februari brengen Robert Jan Stips en violiste Marieke Brokamp een spannend duo optreden, waarin een groot deel van de bekende werken uit Stips’ rijke pophistorie aan bod komen, aangevuld met verhalen die hier onlosmakelijk mee verbonden zijn.

Onverwacht actueel voor alle ouders met kinderen thuis, is het theatercollege Het Opvoedcircus van Stine Jensen en Frank Meester op donderdagavond 25 februari. Met humor en zelfspot banen de twee filosofen zich in een wervelende show een weg door het opvoeddoolhof.

Bijzonder is de familievoorstelling Oma mag ik mijn pop terug (6+) op zaterdagmiddag 6 maart. Een grappige en ontroerende voorstelling voor ouders en hun (kleinkinderen) over een indringend en serieus onderwerp; dementie. Onderdeel van deze voorstelling is een digitaal nagesprek waarin dieper wordt ingegaan op de thematiek en de voorstelling.

Het programma met livestream aanbod is te vinden op de website en wordt doorlopend aangevuld met nieuwe voorstellingen en concerten.

Meer informatie is te vinden op www.cultura-ede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie