Businessclub De Vallei steunt gedeeltelijk DTS Ede
Businessclub De Vallei steunt gedeeltelijk DTS Ede Theo Beumer

Gert van den Berg voorzitter Businessclub De Vallei

27 januari 2021 om 11:46 Voetbal

EDE In alle stilte heeft zich een bestuurswisseling binnen de Businessclub De Vallei voltrokken. Gert van den Berg (voorheen eigenaar van Van den Berg Installateurs B.V, red.) volgde Martin Lens op.

Eip Janssen

,,De wisseling van de wacht is enige tijd geleden geweest. Businessclub De Vallei is met maximaal 100 leden groot genoeg om voor elkaar kansen te creëren en klein genoeg om elkaar echt te leren kennen. Tijdens de meestal goed bezochte bijeenkomsten komen ondernemers uit allerlei branches in een ontspannen sfeer bij elkaar. De Businessclub De Vallei steunt de voetbalvereniging DTS Ede maar is volkomen onafhankelijk. De voordracht is eerst besproken met het bestuur van DTS Ede. Zij zagen, net als ik, geen probleem.”

Jaarlijks gaat er een procentueel bedrag van de deelnemers aan Businessclub De Vallei naar DTS Ede. ,,Dat zijn echt geen grote bedragen. De afgelopen periode zijn er door de coronaperikelen bijna geen bijeenkomsten geweest. Daarom is in goed overleg met onze leden besloten een bedrag aan DTS Ede beschikbaar te stellen. Niet onbekend zal zijn dat de club het financieel niet gemakkelijk heeft”, legt Van den Berg uit. Hij is daarnaast ook voorzitter van de vv Blauw Geel ’55.

,,Of dit elkaar bijt? In mijn ogen totaal niet. Natuurlijk heb ik wel even nagedacht alvorens het voorzitterschap van de businessclub op mij te nemen. Ik was al lid van de businessclubs van DTS Ede en vv Bennekom. Kende dus al veel leden. De rollen die ik vervul zijn helder. In de eerste plaats, omdat zoals ik al eerder uitlegde Businessclub De Vallei er in de eerste plaats is voor de ondernemers. Daarnaast is statutair vastgelegd dat zij volkomen losstaat van de voetbalclub. Ik lijk dan wel een dubbele pet op te nemen, maar niets is minder waar. Ik ben altijd een bruggenbouwer geweest. En in dit geval is dat niet anders.”

BLIJF BLAUW GELER Gert van den Berg heeft vanaf het begin zowel bij DTS Ede als zijn huidige vereniging Blauw Geel ’55 open kaart gespeeld. 

,,Ik ben en blijf een Blauw Geler. Er zal best iemand te vinden zijn die de combinatie niet begrijpt. Dan wil ik dat graag uitleggen. Wat DTS Ede nu is overkomen (financiële perikelen, red.) kan elke club overkomen. Als je als club gaat betalen loop je op enigerlei moment tegen een muur aan. Met andere woorden weet hoever je kunt gaan.”

Gert van den Berg was in het verleden aandeelhouder van vier installatiebedrijven waaronder zijn eigen bedrijf. ,,Het heeft elkaar nooit dwarsgezeten. Ik kan naar eer en geweten zeggen dat alle vier de bedrijven van mijn inzet maximaal hebben geprofiteerd. Maar ik wist, net als nu bij beide voorzitterschappen, altijd welke pet ik op moest zetten.”

In zijn rol als Blauw Geel ’55 voorzitter geeft Gert van den Berg nog het volgende aan: Ik hoop dat het, zeker in deze coronatijd, elke club goed gaat. Daarom omarm ik ook de idee om de eerste elftallen indien mogelijk weer met en tegen elkaar te laten spelen. Wat mij betreft gaat dat verder dan alleen eerste elftallen. Ik wil mij daar graag voor inzetten. Die dubbele petten passen mij wel”, lacht hij tot besluit.

REACTIE DTS EDE ,,Er is ons inderdaad gevraagd wat wij vonden van Gert van den Berg als voorzitter’’, reageert Jeroen Been van DTS Ede. ,,Wij hadden geen enkel bezwaar. Gert is een goede vent, oud sponsor van DTS, en goed ingevoerd is de Edese zaken- en voetbalwereld. Het is jammer dat hij voorzitter is bij Blauw Geel. Een man met zijn capaciteiten konden wij bij DTS ook goed gebruiken. Natuurlijk is er een gezonde rivaliteit tussen Blauw Geel en DTS. Maar met deze functie zie ik daar geen enkel probleem in. Alleen maar voordelen.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie