Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Studenten Technova College ontwikkelen VR-game voor jonge patiënten Ziekenhuis Gelderse Vallei

27 januari 2021 om 18:30 Zorg

EDE Twee derdejaarsstudenten van het Technova College in Ede presenteerden woensdag een door hen ontworpen VR-game. De game is bestemd voor de kinder- en jongerenafdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Voor de jonge patiëntengroep is het vanaf nu mogelijk om zich via virtual reality voor te bereiden op hun operatie. 

De game is ontworpen door Suze en Stijn, twee studenten van de opleiding Software Developer.

INTERACTIEF ,,Al een langere tijd had ik de wens om onze jonge patiënten op een interactieve manier voor te bereiden op hun operatie”, zegt Margriet Adamse, medisch pedagogisch zorgverlener het ziekenhuis. ,,Toen deze samenwerking met het Technova College zich aandiende, zijn we gelijk enthousiast aan de slag gegaan.”

Samen met de studenten is er gekozen om een game te tonen via de VR-bril. In de game zijn allerlei actieve elementen, zoals een quiz, opgenomen en krijgt de patiënt informatie over wat hem of haar te wachten staat voor de operatie. De patiënt loopt virtueel door het ziekenhuis en krijgt informatie aangereikt via tekstbalken. Een aantal elementen van het ziekenhuis is gevisualiseerd, zoals de receptie, de patiëntkamer, de voorbereiding op de OK en de uitslaapkamer. Aan het einde van elke ruimte krijgt de patiënt vragen om te kijken of de informatie goed is overgekomen. Op deze manier hoopt Ziekenhuis Gelderse Vallei de jonge patiënten te kunnen helpen bij hun verwachting van een operatie.

WIN-WINSITUATIE ,,Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. We kunnen het direct toepassen in de praktijk”, aldus Adamse. Hans Jaspers, docent aan het Technova College, vult aan: ,,Deze samenwerking was voor zowel het ziekenhuis als voor het Technova College een win-winsituatie. We zijn dankbaar dat het ziekenhuis juist in deze tijd de kans aan onze studenten heeft gegeven. Door deze opdracht konden de studenten ervaren wat er in de praktijk allemaal mogelijk is als software developer en het ziekenhuis heeft er een prachtig nieuw product bij. We denken er nu over na om hier standaard een examenproject van te maken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie