Afbeelding
Garagedeur met loopdeur

Waarom een garagedeur met loopdeur?

29 januari 2021 om 07:22 Partnercontent

Garagedeuren zijn er in vele soorten en maten. Hierdoor kunt u last krijgen van keuzestress en het kan dan lastig zijn om te bepalen welke garagedeur u het beste kunt kopen. Daarom gaan we in dit artikel de voordelen en de verschillende mogelijkheden van een garagedeur met loopdeur bespreken. Dit type deur biedt namelijk vele voordelen, waardoor het in veel situaties de juiste keuze is. 

Wat zijn de voordelen van een garagedeur met loopdeur?

Als u kiest voor een garagedeur met loopdeur heeft dat verschillende voordelen. Ten eerste kunt u de garage gemakkelijk betreden. Ook komt er minder tocht en kou in de garage.

Wanneer u regelmatig langere tijd in de garage doorbrengt, doordat u bijvoorbeeld een hobby beoefend of omdat u onderhoud aan uw fiets of auto uitvoert, is het fijn als het niet koud en tochtig is in de garage. Maar soms is extra ventilatie nodig. In dat geval is het fijn dat u de loopdeur op een kiertje kunt zetten. Op deze manier kunt u wel ventileren, maar krijgt u niet gelijk last van tocht en kou. 

Ten slotte gaan de garage onderdelen langer mee. Door gebruik te maken van een loopdeur worden de onderdelen minder zwaar belast, waardoor ze langer meegaan. Daardoor hoef je dus minder snel en minder vaak kosten te maken om de onderdelen te vervangen. 

De verschillende mogelijkheden

Nu zijn er verschillende type garagedeuren waar een loopdeur in gemonteerd kan worden, dit zijn:

Kanteldeur
De meest gebruikte garagedeur met loopdeur is nog steeds de kanteldeur. Als u een niet geïsoleerde kanteldeur heeft en isolatie is niet direct noodzakelijk, dan kunt u deze deur vervangen door een garagedeur met ingebouwde loopdeur.

Openslaande garagedeur
Groot voordeel hierbij is dat u geen geleiderails meer in de garage heeft en daardoor nog meer bergruimte over heeft. Deze deuren worden toegepast als er geen auto meer in de garage gezet wordt.

Sectionaaldeur met loopdeur
U kunt kiezen voor de traditionele sectionaaldeur, voorzien van ingebouwde loopdeur. U moet er wel rekening mee houden dat er extra binnenruimte nodig is om deze garagedeur in te bouwen.

Zijwaartse sectionaaldeur
Het grote voordeel van deze geïsoleerde garagedeur is dat de deur opzij opengeschoven kan worden in iedere gewenste stand. De breedte van de loopdeur is hiermee dus variabel.

Welk type past het beste bij u?

Het spreekt voor zich dat iedereen zo zijn eigen wensen en voorkeuren heeft. We hopen dat we door middel van dit artikel u een beetje op weg hebben geholpen met het maken van de juiste keuze. Wilt u nou nog meer weten over de soorten garagedeuren? Neem dan eens een kijkje op BestelGaragedeur.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie