Afbeelding
Ted Walker - WH

Man (22) aangehouden op de Pascalstraat in Ede

29 januari 2021 om 12:53 Misdaad

EDE Op de Pascalstraat in Ede werd donderdagavond een 22-jarige man uit Ede aangehouden. De man bevond zich even voor het ingaan van de avondklok in een auto op die straat. Toen agenten hem aanspraken zagen zij achterin de auto een fles met daarin een vloeistof. Aan de fles was een stuk vuurwerk vastgemaakt. 

De inzittende van het voertuig verklaarde de politie dat hij een auto kwam ophalen die op dezelfde parkeerplaats stond. ,,Op dat moment kwam er een andere auto aangereden’’, vertelt Jennifer Schoorlemmer, woordvoerster van de politie. ,,De bestuurder van die auto gaf aan de eigenaar te zijn van het voertuig met daarin de fles met daaraan vast het vuurwerk. Als de collega’s hem vragen zich te legitimeren, dan weigert hij dat waarop hij wordt aangehouden. Tegen zijn aanhouding verzette deze verdachte zich hevig. De verdachte is overgebracht naar een politiecel en zit nog vast.’’ 

Uit voorzorg liet de politie een explosievenverkenner komen. ,,Die schatte de zaak serieus in. Daarom is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie gekomen om het device te ontmantelen’’, legt Schoorlemmer uit. ,,Het bleek uiteindelijk te gaan om een fles met brandbare vloeistof met daaraan vast een Cobra. Omdat die combinatie verwoestend is, werd de omgeving ruim afgezet’’, aldus de woordvoerster.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie