Afbeelding
kimberleybos.nl

Bronzen plak voor Bos bij WB skeleton

29 januari 2021 om 17:51 Overig

EDE (ANP) Kimberley Bos heeft de wereldbeker skeleton afgesloten met een derde plaats bij de laatste wereldbekerwedstrijd. Op de baan van het Oostenrijkse Igls (bij Innsbruck) moest ze alleen de Russin Elena Nikitina en de Oostenrijkse Janine Flock voor laten gaan. In het wereldbekerklassement eindigde de Edese eveneens als derde.

Bos stond na de eerste run gedeeld tweede met Flock, beiden op 0,39 seconden van Nikitina. In de tweede run dook Bos na een wat langzamere start toch nog onder de tijd van de Italiaanse Valentina Margaglio. Flock was daarna echter sneller en Nikitina hield als laatst gestarte skeletonster haar voorsprong op de Oostenrijkse vast.

De eindzege in de wereldbeker ging naar Flock. De Oostenrijkse skeletonster kwam tot 1695 punten. De Duitse Tina Hermann eindigde als tweede met 1515 punten en Bos heeft 1326 punten.

Bos kende een succesvolle serie in de wereldbeker dit seizoen. Ze begon met vier podiumplaatsen op rij, drie tweede plaatsen en ze werd een keer derde. Alleen bij de wereldbekerwedstrijd vorige week in Königssee bleef ze buiten de top tien.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie